Tom Dubravec / CROPIX
SPLIT BOLJI OD SLAVENA

Momčad iz Parka mladeži pobjedom otvorila prvenstvo unatoč brojnim izostancima

Piše: ArhivaObjavljeno: 14. srpanj 2013. 22:18

U posljednjem susretu prvog kola Prve HNL Split je na stadionu Park mladeži pred 2.000 gledatelja pobijedio Slaven Belupo 2:1 (2:0).

Golove za Split postigli su Goran Roce (9) i Antonio Mršić (45), dok je strijelac za goste bio Enes Novinić u 89. minuti. Pobjeda Splita je mogla biti i uvjerljivija da Ante Rebić u 58. minuti nije promašio kazneni udarac, točnije njegov udarac je sjajno obranio Silvio Rodić.

Split se ovom pobjedom pridruæio Hajduku, Dinamu, Rijeci i Lokomotivi koji su prvenstvo otvorili pobjedom.

Iako je u utakmicu ušao bez velikog broja ozlijeđenih ili neregistriranih igrača, Split je u posljednjoj utakmici prvog kola MAXtv Prve lige svladao Slaven Belupo 2-1.

Split bez sedmorice

Mate Bilić i Tomislav Dujmović nisu doæivjeli debi za “crvene” jer registracija najvećih pojačanja još nije zaključena. Na tribini je bio i ozlijeđeni Ivica Križanac, nisu mogli igrati ni Radeljić, Radotić, Rugašević, Baraban... Svejedno, Stanko Mršić mora biti izuzetno zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači došli do pobjede. Ako će sa snimke utakmice izbrisati sve što se događalo nakon 88. minute, novi će trener Splita moći pokazivati sinočnju utakmicu igračima kao ogledni primjerak kako bi htio da izgledaju i u preostalih 35 kola.

Split je već do poluvremena, na koje su otišli s dva pogotka prednosti, trebao riješiti utakmicu. Osim golova novih igrača, Gorana Roce i trenerova sina Antonija, imali su niz prilika, od kojih je najveća bila ona Ibriksa.

Panika u završnici

Ponovno živahni Ante Rebić propustio je realizirati kazneni udarac kojeg je skrivio Crepulja. Koprivničani su do lažne nade stigli u finišu kada je zamjena Enes Novinić smanjio vodstvo. U nadonkadi je bilo gužve i poluprilika, ali ne i gola za 2-2.

SPLIT (4-2-3-1)



Zagorac – Ibriks, Vrgoč, Glumac, Glavina – Mršić, Paracki – Belle, Erceg, Rebić – Roce.

S. BELUPO (4-3-2-1)

Rodić - Filipović, Bagarić, Fuštar, Purić - Delić, Gregurina, Glavica - Rak, Matoš - Roskam

Split - Slaven Belupo 2:1

Utakmicu je pred 2.000 gledatelja na stadionu Park mladeži vodi Ivan Bebek iz Rijeke.

STRIJELCI: 1:0 Roce (9), 2:0 Mršić (45), 2:1 Novinić

)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 23:26