Duje Klarić / CROPIX
ZAŠTO GA VOLE U SPLITU?

Momčad vjeruje Krasimiru Balakovu jer je bio čudesan igrač i zna svoj posao

Balakov nema očekivani rezultat, barem dva boda je u manjku, ali s obzirom na sve okolnosti, neokrznut je njegov lik i djelo u očima navijača, ali što je još značajnije i igrača
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. rujan 2011. 21:30

Surov je trenerski život. Nikada mira, kovčezi su vijek pred vratima. Krasimir Balakov je prije mjesec dana bio glavna tema kualorskih priča s temom 'što ako ne dobije Istru’. Split je brujao o tome tko bi mogao doći umjesto bugarskog stručnjaka. Pritom se nisu sagledale činjenice, 'ulica’ nije procjenjivala rad Balakova, već se isključivo tražio imperativni rezultat. I greška koja bi trenera 'izbacila iz sedla’. Ali, Balakov je prošao Istru, u sljedeće četiri utakmice upisao dvije pobjede, a neodlučeni ishodi ostali su zasjenjeni sudačkim pogreškama.

Nakon dva natjecateljska mjeseca na Poljudu, Balakov ponovno ima odličan status. Rezultat je mjerilo, tu sve počinje i prestaje. Balakov nema očekivani rezultat, barem dva boda je u manjku, ali s obzirom na sve okolnosti, neokrznut je njegov lik i djelo u očima navijača, ali što je još značajnije i samih igrača. Zašto navijači vole Balakova objasnit ćemo u dvije rečenice...

- Kako igra, vidi se da je bio pravi, veliki igrač - bio je komentar s tribina Torcida kupa.

Onog trenutka kada je pristao izaći na betonsko igralište u Vukovarskoj, Balakov je kod navijača dobio najveći mogući plus. Iskazao je hrabrost, a ujedno pokazao i raskošno znanje koje nije okopnilo godinama unatoč.

Ali, odličan status u očima navijača ne znači da trenera silno poštuju i igrači. Bilo je proteklih godina takvih slučajeva da su navijači bili uz trenera, a u svlačionici se teško držao red. Međutim, Balakov je trener koji s disciplinom i respektom nema problema.

- Svi imamo respekt prema Balakovu. Bio je veliki igrač, ali vidjeli smo da je i veliki čovjek - ispričao je Mario Maloča.

Igrači su od starta s velikim respektom prihvatili Balakova. Zato što je stranac i nekadašnji igrač velike karijere?

- Svakog trenera smo poštovali, bez obzira je li stranac ili domaći. Znali smo da je Balakov veliki bivši igrač, ali sada smo se uvjerili i da je veliki stručnjak - dodao je Maloča.

Kako je Balakov zaslužio taj status da mu kapetan Andrić trči u zagrljaj nakon pogotka Dinamu u derbiju, a Ljubo Milićević u svakoj rečenici zahvaljuje treneru poslije pobjede u Vinkovcima?

- Oslobodio nas je pritiska, što nosi važna utakmica poput teškog gostovanja u Vinkovcima prošlog vikenda...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 00:32