AP
POMOĆ PORTUGALCA

Mourinho preveslao Hiddinka: Sahin ne može za Turske, ali može za Real Madrid!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. studeni 2011. 16:08

Jose Mourinho 'preveslao’ je Guusa Hiddinka. Trener Reala ustrajno je tvrdio “Nuri Sahin još nije spreman”. Nizozemac na klupi Turske u petak je konačno objavio popis igrača na koje računa i tada smo doznali; neće igrati protiv Hrvatske. No, jučer je Mourinho kopernikanski okrenuo priču:

- Sahin konkurira za susret s Osasunom. Dakle, čim je u kadru znači da je dovoljno pripremljen.

Bravo Mourinho! Što drugo reći. Nećemo glumiti da nam ne odgovara što veznjak, kreativan i sjajnog udarca, neće ići kontra Bilićevih trupa. Španjolski mediji opsežno se bave Sahinom, a jedan odlomak u tekstu Marce posebno je zanimljiv:

“Trenutak povratka odgađan je i više nego što je trebalo jer je klub čekao rasplet hoće li njegov igrač morati nastupiti protiv Hrvatske u play-offu za Euro. Hiddink ga nije pozvao i na Santiago Bernabeu su odahuli!”

Portugalac i liječnici Reala turskom su izborniku očito Sahinovo stanje prikazali i lošijim nego što doista jest, no to nije sprječavalo Hiddinka da ga ipak stavi na popis. Zašto nije? Ili nije htio uzeti nekoga za koga je smatrao da nije stoposto fit, ili je klub napravio takav pritisak na igrača da je on sam javio kako bi bilo bolje da ga zaobiđe. Valjda ćemo jednom doznati istinu. Kako god, logičan je zaključak: čim je kandidat za Osasunu, mogao je biti i za Hrvatsku. Mourinho se bojao kako bi Sahinovo koljeno reagiralo na dvije intenzivne utakmice u pet dana.

Ima li ipak Nizozemac mogućnost naknadno ga aktivirati? Po pravilu Uefe poziv mora uputiti u klub 14 dana uoči susreta. Ako je to učinio, Real je dužan pustiti Sahina kad god to izbornik poželi. Međutim, ukoliko nije, a čini se da nije, Španjolci ga nemaju obvezu dati Turcima. Iako bi to izazvalo skandal, ali pitanje je bi li Hiddink povukao takav potez i priznao da je nasamaren.

Istodobno turski mediji i dalje jurišaju na njega oštrim bodljama. Naš dopisnik iz Istanbula Yahija Vatansever javlja da su objavu 24 imena u Hurriyetu popratili komentarom kako je morao uzeti dvojac iz Fenerbahčea, Semiha Sentürka i Mehmeta Topuza. Taj nas je Semih zavio u crno u Beču golom u 122. minuti. Ima tek 28 godina. Turski list vjeruje da bi sama njegova pojava unijela nemir u hrvatsku obranu jer sjećanja su još svježa. “Da igra Semih već prije početka utakmice vodili bismo 1:0”, izašao je naslov u Hurriyetu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 07:15