VLADO KOS/CROPIX
KAPETAN NAJAVIO DINAMO

‘Možda će zvučati čudno, ali nisam bio zabrinut! Derbi? Pritisak na Dinamu, a evo što bi moglo presuditi‘

‘Fantastičan je osjećaj kada u njega ulazite s tako dobrim bodovnim učinkom i igrama...‘
Piše: Nikola Patković/Jutarnji listObjavljeno: 12. veljača 2021. 17:08

Nije bilo baš jednostavno kapetanu Osijeka Mili Škoriću ući u nastavak sezone. Preko noći ostao je bez pouzdanog partnera i svog zamjenika u svlačionici Ante Majstorovića, s kojim je tvorio najbolji stoperski tandem HNLa, a u prve dvije utakmice nije desno od sebe imao ni standardnog Igora Silvu.

Međutim, nije to nimalo negativno utjecalo na igre Osijeka, ali niti na kapetanove prezentacije, koji je nastavio tamo gdje je prošle godine stao, i još jednom potvrdio da je riječ o najboljem stoperu hrvatskog prvenstva.

- Možda će zvučati čudno, ali nisam bio nimalo zabrinut. Istina, Ante će nam nedostajati, jer je bio iznimno važan igrač, pogotovo meni, koji sam se uz njega osjećao sigurnije, nadam se da je i on uz mene ha, ha, ha... Malo se šalim, ali zaista smo se odlično nadopunjavali, međutim, znao sam i koje su kvalitete Lončara, Gutija, Care... tako da se nisam uopće zabrinjavao, jer već mjesecima na treninzima uigravamo različite varijante i već smo došli do vrlo visoke razine automatizma u igri, pa tako i u zadnjoj liniji, što nam pomaže da se izostanci ne osjete previše, odnosno da igrač koji uskoči, točno zna što u kojem trenutku mora raditi. Velika je to zasluga trenera Bjelice i njegova stožera, a posebno trenera Pomsa, koji s nama radi obranu. Treba reći i da se Mato Miloš odlično uklopio, ali to smo i očekivali, jer je već trenirao kod Bjelice - objasnio je Škorić kako je Osijek u tri utakmice nastavka s tri različite postave u zadnjoj liniji i uz dva sustava igre ostao "čiste mreže".

No, u subotu ih čeka najveći HNL izazov. Gostovanja na Maksimiru godinama su bila bolna osječka točka, što se donekle promijenilo u posljednjih pet sezona, kada je Osijek kod Dinama čak i dvaput slavio te dvaput odigrao neodlučeno. No, ovaj put igra se pravi derbi. Prvi protiv drugoga, s istim brojem bodova i, kako najavljuje većina stručnjaka, s neizvjesnim ishodom dvoboja.

- Napokon sam i ja dočekao da igram baš pravi derbi za Osijek - nasmijao se Škorić i nastavio.

- Iznimno se radujem ovoj utakmici, iako je ona samo jedna u nizu na putu prema našim visokim ciljevima, ali ipak je riječ o derbiju i fantastičan je osjećaj kada u njega ulazite s tako dobrim bodovnim učinkom i, što je još važnije, s tako dobrim igrama, sjajnom atmosferom u svlačionici, rezultatima koji su fenomenalni. Ma, baš je sve onako savršeno, i definitivno se osjećam potpuno ispunjeno tijekom cijele ove sezone, jer san je svakog sportaša boriti se za titulu - istaknuo je kapetan Osijeka, koji se osvrnuo i na neka razmišljanja da je Dinamo u psihološkoj prednosti zbog činjenice što su njihovi igrači naviknuti na osvajanje trofeja.

- Nije sporno da oni imaju to iskustvo, ali isto tako je činjenica da imaju i pritisak osvajanja titule, imaju imperativ i zbog činjenice da igraju na svojem terenu, dok kod nas toga nema, jer mi u biti nemamo što izgubiti. Mislim, možemo izgubiti tri boda, ali i dalje ćemo biti tu, pritiskati, još je 15 utakmica nakon toga, a i oni moraju još jednom doći u Gradski vrt. Ova utakmica jest važna, ali nije odlučujuća, a što se tiče tog nekog psihološkog faktora, mislim da je to pitanje individualnog karaktera svakog pojedinca. Osobno nemam taj problem, i dobro se nosim s raznim vrstama pritisaka - kaže Škorić, kojega smo za kraj pitali kakvu utakmicu očekuje.

- Tvrdu. Mi imamo najbolju obranu lige, i nadam se da će takva i ostati, iako Dinamo u napadu ima nekoliko vrhunskih pojedinaca. No, spremni smo za derbi, a na kraju bi moglo odlučuti to tko će biti discipliniraniji i kompaktniji te tko će iskoristiti svoje prigode i tko će više željeti pobjedu. Znam da je mi jako želimo - zaključio je Osijekov kapetan

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 18:32