Domagoj Antolić
 Srdjan Vrancic / CROPIX
KRITIKE NA RAČUN KAPETANA

MOŽDA NIJE MESSI, ALI ZA NJEGA U MAKSIMIRU JOŠ UVIJEK IMA MJESTA Govore da je jedan od problema, ali u Dinamu od njega još uvijek mnogi mogu učiti

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. svibanj 2017. 21:12

Puno je kritika ove sezone primio na svoja pleća, naslušali smo se raznih komentara, od običnih navijača do stručnjaka svih rangova kako je Antolić jedan od problema ovog Dinama, kako je vrijeme da prepusti mjesto nekom drugome, da više ne može igrati u visokom ritmu... Sjećamo se i s početka sezone zvižduka s Maksimira, kojima su ga častili.

Domagoj Antolić nije Messi ni Ronaldo, nije ni Luka Modrić, nije igrač koji će sam riješiti utakmice, teško da ćemo ga jednom gledati u klubovima najvišeg ranga. No, Domagoj Antolić u ovom Dinamu još uvijek ima mjesta.

- Kad momčad igra dobro, onda sam i ja dobar - često zna reći za sebe, priznajući da nije on taj koji nekom svojom imaginacijom može sam, bez pomoći drugih, riješiti važne utakmice. Ali, Antolić je i jučer u Zaprešiću pokazao da je u ovom Dinamu još uvijek jedan od najvažnijih igrača. Od pristupa, do igre, konačno i taj gol koji je zabio, prekrasan je pogodak. Ili kad u 86. minuti ukliže na gol-aut crti, ili još koju minutu kasnije na centru klizećim startom uzme loptu. Dok ima onih koji su već precrtali ovu sezonu, koji su odustali od borbe i lagano razmišljaju o godišnjem odmoru ili svojim osobnim statusima i nezadovoljstvima, kapetan se još bori, još daje maksimum. I na tome mu treba čestitati, pogodak je bio samo kruna te igre.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Na papiru, ova momčad ima kreativnijih, fizički modernijih, talentiranijih igrača od Antolića, no kad se sve zbroji u Dinamu je danas premalo onih koji su i na terenu bolji od Antolića. U redu, kritičari će cinično primijetiti da je to, zapravo, loša vijest za Dinamo, a ne dobra za Antolića, ali, kako god, od njega još puno njih u Dinamu može štošta naučiti. I mlađi igrači, a i neki stariji, mogli bi se i puno toga zapitati kad se zagledaju u njega.

Naravno, ne treba mu pisati ode, nije Inter nije momčad na kojoj se “bilda” CV, ali ne treba ni toliko kritizirati tog momka s vrpcom, jer ako ništa, on uvijek daje maksimum. Možda nije uvijek dovoljno za velike domete i pobjede, ali je još uvijek puno više od mnogih u plavoj svlačionici! A onda i ovakav gol dođe kao nagrada...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 20:33