Ronald Gorsic / CROPIX
BEQIRAJ SUGERIRA

'Možda se to ne vidi s tribina, ali Ivan Krstanovića i ja se osjećamo na terenu...'

Protiv Istre u Puli vratili smo pobjedničku atmosferu i sada treba ići u Nizozemsku napraviti nešto - uživio se u ulogu glasnogovornika svlačionice Fatos Beqiraj
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 30. listopad 2011. 21:20

Nakon što su u subotu dobili potvrdu da su ponovno na pobjedničkom kolosijeku i da je Zadar bio samo iznimka, nogometaši Dinama dobili su i slobodan dan! Dečki su punili akumulatore uoči odlaska Ajaxu u Amsterdam.

- Vratili smo pobjedničku atmosferu i sada treba ići u Nizozemsku napraviti nešto - uživio se u ulogu glasnogovornika svlačionice Fatos Beqiraj.

Napadač će gostovanje u Puli pamtiti i po golu za koji nije siguran da ga je zabio.

- Hrvao sam se s njihovim igračima kako ne bi skočili. Jel’ me u tome pogodila lopta ili nije, ne znam, ali drago mi je što mi se gol pripisao - nasmijao se golgeter koji očito dobro funkcionira u tandemu s Krstanovićem. Čini se da bi to mogla biti dobitna formula za Amsterdam.

- O tome će odlučiti trener, ali činjenica je da smo imali dobru suradnju u Puli. Možda se to ne vidi s tribina, ali osjećamo se na terenu - rekao je Beqiraj koji je izrazio nadu da će Dinamo konačno skinuti nulu u rubrici “golovi u Ligi prvaka”.

- Sasvim sigurno će biti prilika. Ne puno, ali bit će ih. I zato ih treba iskoristiti. Svi napadači su zabijali u kvalifikacijama i vrijeme je da krenemo s golovima u Ligi prvaka - nada se Beqiraj koji je usput pohvalio igru “kopljanika”.

- I u Zagrebu se vidjelo da igraju pas igru koja odgovara Dinamu. Uigrani su. Pa, vidjeli ste da im i obrana teži iznošenju lopte po zemlji, bez ikakvih nabijanja. Njima je i vratar obrambeni igrač - zaključio je Beqiraj.

A kad smo kod Ajaxa, Dinamov protivnik u subotu je konačno upisao tri prvenstvena boda. Nakon gotovo 50 dana posta osjetili su slast pobjede. Roda je stradala 4-0, a istog je protivnika Ajax eliminirao i u Kupu prošloga tjedna 4-2. Osam “komada” u dvije utakmice ne sluti na dobro za Dinamo.

- Imao sam dobar osjećaj uoči utakmice. Iako smo ih u Kupu dobili 4-2, znao sam da možemo puno bolje. Na kraju se to i ostvarilo - rekao je trener Ajaxa, Frank de Boer, koji nije krio zadovoljstvo.

- Često i nakon pobjede nisam zadovoljan nekim segmentima u igri, ali nakon utakmice s Rodom nemam zamjerke na svoje igrače. Ovom pobjedom dobili smo poticaj za nastavak prvenstva, ali i u Ligi prvaka gdje nas čeka borba za drugo mjesto - zaključio je Frank de Boer.

Za Ajax su zabili Eriksen, Janssen, Lukoki i Ebcilio u završnici utakmice. Posebno dojmljiv bio je Janssenov nastup, a treba istaknuti da je Miralem Sulejmani i dalje upitan za Dinamo. Napadač je ozlijedio prepone u prvenstvenom ogledu s Feyenoordom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 19:56