Nenad Bjelica
 VLADO KOS/CROPIX
ŽELI SAMO POBJEDU

Može li Bjelica upisati sedam od sedam? ‘Vjerujem da smo bolji! Ne znam u kakvom će sustavu Hajduk igrat‘

Na gostovanju u Splitu Bijelo-plavi žele prikazati igru koja ih je krasila od Bjeličinog dolaska.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 06. studeni 2020. 13:44

Puni samopouzdanja još su u četvrtak Bijelo-plavi otputovali na subotnje gostovanje kod Hajduka. Šest su pobjeda ostvarili u nizu u ovom prvenstvu. Poravnali su tako rekord iz 2000. godine, a sada ga žele i popraviti, postaviti novi. Dakle, izboriti i sedmu pobjedu.

- Rekao sam već, ustvari prvog dana kada sam došao u Osijek, uvijek ćemo igrati na pobjedu. Bez obzira s kim i gdje igramo. Naš je cilj opet doći do sva tri boda. Vjerujem da možemo biti bolji od Hajduka - kazao je trener prvoligaša s Drave Nenad Bjelica.

Na Poljudu je uvijek turbulentno, najčešće zapravo, a i ovaj put je tako. Hajduk će protiv Bijelo-plavih u sutrašnjem derbiju voditi novi trener, Boro Primorac.

- Uvijek je kada dođe do promjene trenera za ogled s takvim protivnikom teško pripremati momčad. Ne znam u kakvom će sustavu Hajduk igrati, ni koje će igrače trener Primorac posložiti u udarnu momčad, ali kao i uvijek i sada razmišljam jedino o našoj igri. Bude li ona na razini one utakmice koju smo prikazali protiv Lokomotive, nadam se dobrom - veli Bjelica.

A njegov optimizam ne umanjuje ni činjenica da na raspolaganju opet neće imati kompletan igrački kadar.

- Tako je to u natjecanju. Uvijek nekog nema, tako je i kod nas. Protiv Lokomotive su se vratili neki od onih koji su bili izvan momčadi. Sada smo zbog ozljeda ostali bez Jugovića i Ercega, ali vratiti će nam se Škorić i Vuković. Opet ćemo imati respektabilnu momčad. Ne samo na travnjaku od početka utakmice, u prvih jedanaest već i s jakom klupom.

Osijek je u zamahu i ne kani posustati. Na Poljudu će Bijelo-plavi igrati opet s jednakim ciljem kao i do sada, doći do nove pobjede.

image
VLADO KOS/CROPIX

- Ma što god nam domaćin pripremio, mi imamo svoj plan. Bit ćemo spremni na sve. Vjerujem i očekujem da ćemo opet biti na vrhunskoj razini, a kakav će biti rezultat, u prognoze se neću upuštati, vidjeti ćemo kako će sve ispasti.

Odgođena utakmica 8. prvenstvenog kola s Lokomotivom pokazala je da Bijelo-plavi mogu igrati odlično i oku promatrača dopadljivo. Iako, zapelo je pred kraj susreta.

- Tako je to u nogometu. Umjesto da smo došli u vodstvo s četiri, pa i pet pogodaka prednosti, imali smo onih 2:0 koje je Lokomotiva svojim golom poljuljala. Tih zadnjih dvadesetak minuta smo posustali na psihološkom planu, ali opet ne u tolikoj mjeri da bi konačan ishod, naša pobjeda izostala. Na Poljudu moramo biti maksimalno koncentrirani cijelo vrijeme igre i ako bude tako vjerujem da naša očekivanja neće izostati.

Kako malo toga zna o planovima domaćina i njegova novog trenera, kazao je Osijekov strateg, dobro će mu doći i informacije iz medija. No, ipak se time ne zamara preko mjere. Ima on svoj plan.

- Želim da mi momčad opet igra u visokom presingu, da snažno napadne domaćina i stvara prigode, a u vrhu napada imamo one koji se onda mogu pobrinuti za uspješnu realizaciju. Nema razloga, ne vidim ih, da i ovaj puta ne bude dobro. Napredak u našoj igri je očit i vjerujem kako ćemo se i dalje dizati pa i danas protiv Hajduka - naglasio je trener Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 14:24