MATIJA DJANJESIC/CROPIX
LOV NA EUROPU

Može li Hajduk do minimalno deset bodova u sljedeće četiri utakmice? Više nema vremena za čekanje...

Trener Tramezzani pod imperativom u lovu na presudne bodove za Europu, traže se pobjede u nizu...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. veljača 2021. 14:03

Hajduk je doveo četiri igrača u zimskom prijelaznom roku, gledajući imena koja je angažirao splitski klub za proljeće Bijeli su zasjenili konkurenciju. Marko Livaja i Lovro Kalinić u prvom redu, zatim Alexander Kačaniklić s iskustvom igranja u Premiershipu, te Fossati sa svojim životopisom talijanskog potpisa.

Jednostavna kalkulacija

Zato je Hajduk pod imperativom rezultata jer ništa drugo ne prolazi ovog proljeća osim ulaska u Europu.

- Naš je glavni cilj plasman u europska natjecanje - naglasio je i sportski direktor splitskog kluba Mindaugas Nikoličius.
I nije pritom nikoga iznenadio jer zimska pojačanja jasno sugeriraju da Hajduk već od subote na Rujevici traži pobjedničku seriju. Trojac prinova priključit će se Tramezzanijevoj momčadi, debitirat će u novom jadranskom derbiju tražeći i novi uspjeh za Hajduk. Ali, pritom neće živjeti samo od jedne utakmice, jer Hajduku treba serija pobjeda...

Kako će Hajduk preokrenuti situaciju u trenutku kada za Rijekom još uvijek zaostaje velikih šest bodova? Samo nizom pobjeda i to ne travanjskih, već pobjeda u ožujku. Hajduk nema vremena čekati. Previše je bodova ispušteno, previše utakmica izgubljeno i kredita ispucano, da bi se Hajduk imao pravo nadati nečemu u zadnja dva mjeseca sezone. Počevši od Rujevice kreće serija utakmica u kojima se traže pobjede.

Od Rijeke do reprezentativne stanke Hajduk na rasporedu ima četiri utakmice. Poraz nije opcija u nijednoj, dapače, jasna kalkulacija kaže da Bijelima u te četiri utakmice treba najmanje 10 bodova. Tri pobjede uz uvjet da se u jadranskom derbiju uzme najmanje bod. Neće biti jednostavno ni lako jer Hajduk ove sezone nije povezao tri pobjede. Imao je tu prigodu Hari Vukas protiv Slavena Belupa na Poljudu, imao je potom i Primorac s Rijekom također na splitskom stadionu. Ali, nijednom treneru ove sezone nije uspjevalo uzeti devet bodova u seriji. Tramezzani će morati, nema mu druge. Hajduk mora napraviti preokret...

Potvrditi ambiciju i klasu

Rijeka u gostima, Varaždin na Poljudu, Gorica u gostima i Šibenik na splitskom stadionu. Četiri dvoboja kojima bi se eventualno mogao u nekom tjednom terminu priključiti i zaostali poljudski susret sa Belupom. Ali, dok nema sigurnog datuma odigravanja, koncentirat ćemo se na četiri dvoboja koja se planirana po rasporedu. Dva gostovanja na kojima se možda i “lomi” sezona, jer protiv direktnih konkurenata morat će Hajduk potvrditi ambiciju i nadasve klasu.

Veliki je imperativ stavljen na talijanskog trenera Tramezzanija i njegovu momčad, trebaju ispraviti sve pogreške, nadoknaditi propuštene bodove u proteklih šest mjeseci neuspješne sezone. Kako je drukčije nazvati kada Hajduk ima tek 26 bodova u 20 utakmica. Ali, zato je Tramezzani i angažiran, da bi pomaknuo Hajduk s neugodne pete pozicije.

Kompletiranjem ekipe nije talijanskom stručnjaku ostalo ništa drugo nego krenuti utakmicu po utakmicu, pobjedu po pobjedu. Drukčije ne može dostići odbjeglu konkurenciju. Rijeku i Goricu nismo spominjali u segmentu rasporeda. Nema ni razloga, Hajduk u sljedećih mjeseca dana do reprezentativne stanke treba isključivo gledati sebe i nizati pobjede, pa tek onda svratiti pogled i na konkurenciju.

Raspored u četiri iduće utakmice

Rijeka - Hajduk (27. veljače)
Hajduk - Varaždin (6. ožujka)
Gorica - Hajduk (13. ožujka)
Hajduk - Šibenik (20.ožujka)

Tramezzanijevih šest

Rijeka - Hajduk 0:1
Dinamo - Hajduk 3:1
Šibenik - Hajduk 0:1
Hajduk - Lokomotiva 0:1
Hajduk - Istra 1961 1:0
Osijek - Hajduk 2:0

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:05