Zeljko Hajdinjak / Cropix
USUSRET KUPU

Može li Ivanković ponoviti 2007.? Igrali loše, preživjeli Suhopolje, a onda razbili Ajax!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. rujan 2013. 00:18

Branko Ivanković nakon Osijeka mogao je biti zadovoljan samo pobjedom. U igri nema previše pomaka; da je Ljubojević pogodio mrežu u zadnjim minutama i ukupni bi dojam bio sasvim drugačiji, mnogo lošiji. Ivanković još traži igru i momčad, još nije upotrijebio “batinu”, koju mu je u ruke bespogovorno dao Zdravko Mamić. Iako, ima Profesor svoje metode, za početak, najavio je igračima “krvavi rad”.

Inače, kad smo već kod Ivankovića, loših igara i situacije u kojoj se nalazi Dinamo, nevjerojatna je podudarnost s njegovim mandatom 2007. godine. Znači, tada je Ivankovićev Dinamo 20. rujna izgubio kod kuće od Ajaxa, zatim odigrao loše i izgubio u Varaždinu, a onda su Modri 25. rujna gostovali u Suhopolju. Igrali su Kup protiv Virovitice, momčad u kojoj su igrali Mandžukić i Modrić prošla je dalje tek nakon produžetka. Što je okarakterizirano sramotom.

- Ne bojim se otkaza. Ali, ako u klubu odluče da više ne možemo zajedno, dogovorit ćemo se brzo - kazao je tada Ivanković, koji je po općem mišljenju već bio “smijenjen”, čekala se samo službena objava. Međutim, ostao je, mučenje se nastavilo i u susretu s Rijekom, koji je Dinamo pobijedio s jedvitih 1:0 te, još uvijek s Ivankovićem na klupi, otišao na “vlastiti sprovod” u Amsterdam. I ostvario čudesan trijumf u Areni, pobjedu kakvu do danas nije ponovio. Zašto se toga prisjećamo? Zato što je Dinamo 19. rujna izgubio kući od Čornomoreca, a 25. rujna igra, kao i tada, u Suhopolju! Samo je suparnik drugi, tada je bila Virovitica, ovaj je put Suhopolje. A za tjedan dana, kao tada u Amsterdamu, gostovat će u Sofiji, protiv Ludogoreca. Hoće li i to biti utakmica koja će sve okrenuti? Negdje mora početi uzlet, teško je zamisliti Dinamo koji do kraja polusezone igra kao u zadnje vrijeme. Po svim rezonima negdje mora “eksplodirati”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 19:39