Igor Soban / CROPIX
SPLITSKI DERBI

Mršić bez šest prvotimaca na Poljudu: 'Valjda neće opet zabiti tri gola iz dva udarca'

Želim da 90 minuta bude oranje, ali pametno oranje. Hajduk ima bodove, atmosferu i mirnoću, tražit ćemo rješenja da ne primimio gol - rekao je trener Splita
Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 04. listopad 2013. 21:50

Bez šestorice bitnih prvotimaca i s teretom domaćeg poraza u prošlom kolu Split večeras ide na najbliže i najteže gostovanje. Stanko Mršić i njegovi igrači imaju težak zadatak "vaditi" se protiv Hajduka koji je po svim važnim mjerilima favorit u gradskom derbiju.

- Žao mi je što smo izgubili utakmicu od Istre, bili smo u pozitivnom nizu i imali dobru atmosferu, sigurno bi nam bilo puno lakše ići na Poljud da nismo izgubili. Volio bih da sutra pobijedi nogomet, da bodove osvoji momčad koja bude bolja, spretnija i sretnija. Želja igrača je odigrati kvalitetnu utakmicu, za to će nam trebati više trke, zalaganja i mangupstva, Hajduk to dobro koristi i može biti opasan ako ne budemo sasvim koncentrirani - započeo je Mršić najavu gradskog derbija.

Svjestan je da će na strani domaćih biti publika, nada se da će to biti motiv njegovim igračima da pruže sve što mogu.

- Želim da 90 minuta bude oranje, ali pametno oranje. Hajduk ima bodove, atmosferu i mirnoću, tražit ćemo rješenja da ne primimio gol, a imamo kvalitetu da ugrozimo njihova vratara. Nadam se da neće biti kao u prošloj utakmici kada je Hajduk iz dva udarca dao tri gola.

Ako ga nešto može veseliti to je dobra igra u gostima.

- Rekao bih da u gostima igramo bolje nego kod kuće. Koristimo zatvoreniju varijantu i lakše dolazimo u prilike iz kontranapada. Igrači Hajduka ne lete, jesu agresivniji, ali vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu. Imamo kvalitetu i iskustvo, nema razloga da ne iskoristimo priliku ako nam se pruži - zaključio je Mršić.

Kreacija u veznom redu veliki je Splitov problem, zato će Mršiću dobro doći povratnik Ante Erceg kojeg nije bilo u momčadi od utakmice s Hajdukom na Parku mladeži (poraz 0:3, nap. a.).

- Ante već nekoliko dana trenira s nama, još ćemo vidjeti hoće li i koliko moći igrati, ali mislim da može odigrati pola sata, možda poluvrijeme. Dugo ga čekamo, izgubili smo dosta njegovim neigranjem kao i izostankom Barabana i Vitaića koji su možda i bolji od ovih koji su igrali - istaknuo je trener Splita.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 09:18