VLADO KOS/CROPIX
ZAVRŠIO ‘POD NOŽEM‘

Muke za novog Vatrenog u najgorem trenutku: ‘Zakompliciralo se sve što se moglo zakomplicirati...‘

Ostao je bez mjesta u reprezentaciji i to tek što se njegovo ime napokon našlo na Dalićevom popisu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. studeni 2021. 07:46

Prije prvog treninga po ponovnom okupljanju momčadi nakon dvodnevne stanke obavljeno je testiranje svih igrača Osijeka na COVID 19, a vijesti nisu mogle biti bolje. U momčadi nema novozaraženih, pa je širenje epidemije u svlačionici zaustavljeno na petorici pozitivnih! I kadar na treninzima u Gradskom vrtu sve je brojniji, prva dvojica nogometaša Osijeka kojima je potvrđen koronavirus izašla su iz izolacije i u srijedu su opet radili zajedno s ostatkom momčadi.

Na treningu Nenad Bjelica nakon tjedan dana napokon ima i jednog vratara nakon što se suigračima priključio Marko Malenica. Odgoda prvenstvenog sraza s Istrom u subotu stoga više nije opcija.

Počelo se inficirati

Nažalost, Ivica Ivušić će i utakmicu protiv svoje bivše momčadi (a vrata Istre branio je u 44 navrata), kao i prethodna četiri nastupa Bijelo-plavih, pratiti kao navijač.

Mjesec i pol dana već traju Ivušićeve muke. Toliko je, naime, prošlo od sudara s Antonijom Marinom u posljednjim trenucima utakmice protiv Šibenika na Šubićevcu, poslije kojeg je reprezentativni vratar stavljen na popis ozlijeđenih. Prolazili su tjedni, no svakodnevne terapije nisu davale rezultata. Tražili su u klubu rješenje, kontaktirali liječnike, fizioterapeute..., a odlazak “pod nož” na koncu je bila jedina preostala opcija. Prošlog tjedna Osijekov golman podvrgnut je u KB Merkur operativnom zahvatu kojim mu je izvađen hematom koji se zavukao između mišića i kosti, a kojeg se nikako nije moglo “razbiti”.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

- Išao sam na sve moguće terapije, udarni val... Stvarno sam sve probao, ali ništa nije pomoglo. Preostalo je jedino odstraniti hematom kirurškim putem. Da sam nastavio s terapijama, mislim da to ne bih riješio za pet godina! Eto, takva je situacija bila. Sad je sve riješeno, razmišljam o rehabilitaciji, da sve prođe kako treba i da se što prije vratim na teren - ne krije vratar Osijeka kako mu je napokon laknulo.

Ozljeda nije bila bezazlena, iako su prve prognoze sugerirale kako je Ivušićev povratak na travnjak tek pitanje dana, potom u najgorem slučaju i tjedna. Uostalom, na popisu izbornika Zlatka Dalića zadržan je sve do okupljanja reprezentacije u posljednjem kvalifikacijskom ciklusu.

- Taj hematom bio je dosta velik, izvadili su oko 15 centimetara. Počelo se već i inficirati, zakompliciralo se sve što se moglo zakomplicirati - veli “jedinica” Bijelo-plavih.

Dani neizvjesnosti sada su iza njega, posvećen je oporavku i svom što skorijem povratku među vratnice.

- Sretan sam što se riješilo, napokon znam što je. Mjesec dana sam bio u neznanju, nikako nije išlo na bolje jer hematom se dosta duboko zavukao. Sad mogu misliti samo na rehabilitaciju - veli Ivušić.

Konci se vade za 14 dana

Proces povratka trebao bi započeti idući tjedan. Nakon što mu budu izvađeni konci, Ivušić će biti upoznat s koracima koji mu slijede u rehabilitaciji. Prognozu kada će vratiti treninzima, pogotovo kada će opet konkurirati za momčad izvan koje je posljednjih šest tjedana, trenutno je nezahvalno davati.

- Konci se vade 14 dana nakon operacije s obzirom na to da je bio malo veći rez, a onda ću u konzultacijama s dr. Šebečićem, koji me operirao, vidjeti što i kako dalje - otkriva golman Osijeka.

Ivušiću se ozljeda dogodila baš u najgorem trenutku. Ostao je bez mjesta u reprezentaciji i to tek što se njegovo ime napokon našlo na popisu izbornika Dalića. Listopadski kvalifikacijski ciklus završio je kao “jedinica” nacionalne vrste i bez primljenog pogotka u utakmicama protiv Slovačke i Slovenije, a iduća dva reprezentativna okupljanja morao je propustiti silom prilika. Dužu stanku nikada prije u karijeri nije imao. Otkako je u Osijeku, a prije nego što ga je stigla ozljeda, nanizao je 82 uzastopna prvenstvena nastupa.

- Ovo mi je prvi put da sam toliko dugo “out”. Ali, nema se o tom što puno razmišljati i razbijati glavu, nemam ništa od toga. Pokušavam biti što pozitivniji, vratiti se i nastaviti gdje sam stao i to mi je jedina misao koju imam u glavi - kaže golman, koji je do sada u 93 navrata stajao između vratnica Osijeka i pritom u čak 47 utakmica uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Bizarna situacija

Osijek ima dubinu na vratarskim pozicijama, ali posljednjih dana u Gradskom vrtu dogodila se bizarna situacija s golmanima, njih četvorica bila su ili ozlijeđena ili ih je iz stroja izbacio koronavirus,

- Dogodila nam se bizarna situacija, tako se, nažalost, poklopilo. Ali, vjerujem da će se dečki brzo oporaviti, to je sada najvažnije - veli Ivušić.

S Ivušićevom ozljedom među vratnice je stao Marko Malenica. I nastavio gdje je ozlijeđeni reprezentativni vratar stao, u tri prvenstvene utakmice primio je tek jedan pogodak i to autogol svoga suigrača na utakmici protiv Hajduka.

- Malenica je jako kvalitetan vratar, to je uostalom pokazao već jako puno puta i nije uopće bilo upitno kako će braniti. Najvažnije je da Osijek pobjeđuje i da nastavimo osvajati bodove, tko god od nas bio na golu - zaključio je golman Bijelo-plavih.

82 uzastopna prvenstvena nastupa nanizao je Ivušić prije ozljede

93 puta Ivušić je dosad čuvao mrežu osječkog nogometnog prvoligaša

47 utakmica u Osijeku odradio je Ivušić bez primljenog pogotka

ZADNJA UTAKMICA

- 25. rujna 2021. Ivušić je čuvao mrežu Osijeka na gostovanju kod Šibenika u pobjedi 2:0, a potkraj utakmice dobio je udarac koji je uzrokovao hematom, a kojeg su mu nedavno otklonili operativnim zahvatom

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 02:17