Tel Aviv, 091010.Ramat-Gan Stadion.Kvalifikacijska nogometna utakmica grupe F izmedju Izraela i Hrvatske za Euro 2012 u Poljskoj i Ukrajini.Na slici: slavlje Kranjcara i Eduarda nakon gola.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
NIKO KRANJČAR:

'Na Euro idemo po veliki rezultat, ali najbitnije je da prvo dobijemo Irsku!'

Sretan sam što sam konačno odigrao dvije utakmice zaredom, nadam se da ću povjerenje trenera dobivati i dalje, da budem u formi za Europsko prvenstvo
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. veljača 2012. 10:07

Niko Kranjčar na jedan dan posjetio je Zagreb, odradio ambasadorsku ulogu u Gilletteovoj promociji nove britvice, iako ovih dana nema previše vremena budući da se upravo u Londonu seli na novu lokaciju blizu Holland Parka. Hoće li kupiti stan u britanskoj prijestolnici, zasad nije odlučio.

- Sretan sam što sam konačno odigrao dvije utakmice zaredom, nadam se da ću povjerenje trenera dobivati i dalje, da budem u formi za Europsko prvenstvo - kazao je Niko popriličnom broju okupljenih novinara i televizijskih ekipa.

Njegovo je ime privuklo medije...

- Anfield? Osvojili smo bod, to moraš prihvatiti kao dobar rezultat ako nisi kompletan, a Liverpool je u formi. Pokazali smo i naše lice po kojem se znamo dobro braniti.

Prijelazni rok je prošao, sad nema druge nego fokusirati se na završnicu sezone...

- Nisam inzistirao ni na čemu. Niti na ostanku, niti na odlasku. Uostalom, nisam ja vlasnik svog ugovora da bih odlučivao o transferu. Iako je jasno da želim što više igrati.

Nešto se promijenilo u posljednje vrijeme, ponovno vas Redknapp "vidi". O čemu se radi?

- Ne znam, nisam razgovarao s njim, zbog suđenja nije ga bilo 13 dana u klubu. Dolazio je samo na utakmice. S nama je dugo vremena, znamo njegove ideje, kao i pomoćnike kojima je sve prenio. Izostanak menadžera nije previše utjecao na igru, što pokazuju rezultati.

Varirao je vaš odnos s Redknappom. Kakvi ste sada?

- Odlični, kaj ne vidite koliko se volimo?

Europsko prvenstvo? Kad ga pitate reći će "još je daleko". Iako zapravo ima definiranu sliku u glavi...

- Reprezentacija je uvijek nekako u podsvijesti, emotivno smo svi vezani uz nju i željni ponovnog dokazivanja. Nadam se da ćemo postići veliki rezultat.

Koliko je realno da prođemo skupinu u Poljskoj?

- Vrlo realno. Vjerujemo u sebe i svoju kvalitetu. Prvenstveno se uzdam da ćemo svi biti zdravi i odlično pripremljeni. Najbitnije je da dobijemo Irsku u prvoj utakmici.

CIJELI INTERVJU MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:42