Nihad Mujakić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ČIŠĆENJE SVLAČIONICE

Na kraju sezone napušta Hajduk! Trebala bi se dogoditi senzacija da tragičar s Poljuda ostane u klubu

Nihad Mujakić je u Hajduk stigao prije 14 mjeseci kao posuđeni igrač belgijskog Kortrijka
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 09. travanj 2021. 17:30

Nihad Mujakić se ispričao klubu, stručnom stožeru i navijačima za crveni karton koji je dobio u susretu sa Slaven Belupom.


- Ispričavam se prije svega svojim suigračima, stručnom stožeru, cijelom klubu i navijačima. Svjestan sam da moja reakcija nije bila primjerena i da je dovela do rezultata kojeg nismo željeli. Dogodio se trenutak u kojem sam reagirao neprikladno, suprotno mom odgoju i onome što se od mene očekuje. Trudim se, izgaram i svim srcem borim se na svakoj utakmici za dres kojeg nosim i kluba kojeg iznimno cijenim i poštujem, ali mladost i moja velika želja doveli su do nesmotrene reakcije. Meni je sada najteže i još želim izraziti žaljenje zbog onoga što sam napravio - poručio je stoper Bijelih u objavi na društvenim mrežama.


Drugi je ovo crveni karton koji je Mujakić dobio ovog proljeća. Prvi je zaradio s dva žuta u Gradskom vrtu gdje je Hajduk izgubio od Osijeka 0:2. U igri s Belupom poraza je Bijele spasila napadačka osovina Livaja - Umut u zadnjim sekundama. Ali, nije se time iskupio Mujakić. Njegova ishitrena reakcija usmjerila je tijek zbivanja na travnjaku, i premda nije jedini krivac za neuspjeh u dvoboju s Farmaceutima, jasno je kakav je problem stvorio sebi i momčadi. Utakmica koja je do njegovog isključenja imala jedan, za Hajduk jasni pobjednički smjer, okrenula se i otišla u drugom pravcu.


Više od 700.000 €
Kako je lagano dobio crveni karton protiv Belupa, i s obzirom na žestinu s kojom ulazi u dvoboje na travnjaku, pomislit će netko da Mujakić stalno skuplja kartone u HNL-u. Međutim, stoperu Bijelih suci su tek u dvije prvenstvene utakmice pokazivali kartone. U oba navrata je isključen, zbog dva žuta početkom veljače u Osijeku i pred dva dana s direktnim crvenim protiv Belupa.


Mujakić je u Hajduk stigao prije 14 mjeseci kao posuđeni igrač belgijskog Kortrijka, a na kraju ove sezone Splićani imaju prigodu otkupiti njegov ugovor. Za takav epilog suradnje trebala bi se dogoditi velika, gotovo senzacionalna promjena da Mujakić ostane na Poljudu. Nije u pitanju samo igrački segment jer Kortrijk za otkup ugovora zahtijeva odštetu veću od 700.000 eura.

Definitivno preskupo s obzirom na ono što je Mujakić pokazao igrama u bijelom dresu. Trud i želja nisu sporni, ali nisu ni dovoljni za ambiciozniji Hajduk u sljedećoj sezoni.

Klub ga neće kazniti

Klub neće kazniti Mujakića, za nepromišljeni potez bit će mu dovoljna sankcija neigranja u sljedećim utakmicama. Ali, razvidno je da je isključenjem u susretu s Belupom gotovo minorizirao šanse za ostanak na Poljudu u idućoj sezoni, iako je kod Tramezzanija u 10 od 14 utakmica imao status prvotimca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:58