Tom Dubravec/CROPIX
PREDRAG ŠIMIĆ ZA SN

Na krivom mjestu u krivo vrijeme: 'Žao mi je, bio sam u pubu gdje se pušilo!'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 10. veljača 2012. 12:02

Predrag Šimić se povukao iz javnosti, priznao je krivnju za pozitivan uzorak na antidoping kontroli, makar nije puno sagriješio, osim što se našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Jedna nevolja, u slučaju bivšeg igrača Splita, nikada ne dolazi sama.

Sjećate se i da je prije dva mjeseca završio na stranicama crne kronike, jer je iz TC-a Joker odšetao s televizorom za kojega nije imao plaćeni račun. Uz to se početkom prosinca našao na transfer-listi Splita. Uglavnom, iza Šimića je izuzetno teško razdoblje, vjerojatno ovaj pad na antidoping kontroli znači i kraj karijere za 32-godišnjaka koji je u dresu Zagreba prije deset godina bio prvak Hrvatske.

Nakon Cibalije

- Žao mi je, prvenstveno zbog moje obitelji, što se ovo dogodilo. Krivo mi je i zbog sporta, uopće etike, što sam mu se ovako revanširao. Uvijek sam bio pošten, marljiv i discipliniran, nikada ni sa kim nisam imao problema.

Takvog Šimića smo i mi upoznali u godinu i pol dana u Parku mladeži. Kako mu se onda dogodilo da ima pozitivan nalaz?

- Bilo je to nakon utakmice s Cibalijom, igrao sam samo prvo poluvrijeme i to nakon dvadesetak dana stanke. Imao sam prethodno ozljedu trbušnog mišića, ali momčad me trebala i ja sam zaigrao uz bolove i tablete.

No, u tih dvadesetak 'slobodnih dana’ očito je zalutao negdje gdje se 'dimilo’.

- Tako je, priznajem, našao sam se u jednom pubu gdje se pušilo i pritom ne mislim na cigarete.

Hodam po planini

Dovoljno da bi kao pasivni pušač udahnuo dovoljno za rigoroznu antidoping kontrolu.

- Mislio sam da je za mene sezona gotova, malo sam se opustio. Ne želim da me pamte po ovom ružnom kraju, mislim da to nisam zaslužio. Ponavljam, žao mi je, ali nitko nije oštećen. Dogodilo se što se dogodilo, a ja sam pobjegao od svega, promijenio sam i broj mobitela, nikome se ne javljam. Hodam po planini, sada udišem svježi, nezagađeni zrak - stigao se i našaliti.

Javio se Sportskim novostima.

- Morao sam dati svoju verziju, to je korektno. Ne pravdam se, samo tražim razumijevanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 03:30