Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
UOČI DERBIJA

NA MAKSIMIRU SU SVI POGLEDI USMJERENI PREMA HAJDUKU 'Čak i oni koji su trebali biti slobodni su trenirali!'; Uoči derbija Bjelicu brine jedna stvar

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. studeni 2019. 18:54

Uoči derbija hrvatskog nogometa kojeg će odigrati Dinamo i Hajduk u petak od 18 sati na Maksimiru pred novinare je stao strateg Modrih, Nenad Bjelica. Na početku je zamoljen komentirati prvi ovosezonski sraz koji je završen pobjedom Bilih na Poljudu.

- Teško nam je pao poraz na Poljudu i jedva čekamo utakmicu. Radujemo joj se i vjerujem da ćemo ponovo pokazati da smo najbolja momčad u Hrvatskoj. Proširen nam je kadar, neki igrači su se vratili tako da smo nešto kompletniji nego ranije. I dalje nedostaju trojica stalnih igrača, kao i Ademi koji nije na raspolaganju. Vidjet ćemo hoće li trebati riskirati s Gojakom i Gavranovićem. Sve u svemu, spremni smo, željni igre i pobjede - naglasio je Bjelica.

Hoće li doći navijači?

- Nije to baš najbolji termin. Petak u 18 sati, taj termin je zbog utorka i sljedeće utakmice. Vidjet ćemo, koliko god navijača dođe, očekujemo njihovu glasnu podršku.

VIDEO: Davorin Olivari

O Hajduku?

- Drugi su, naši su najveći protivnici. Mi obraćamo pažnju samo na sebe, meni je važno da moji dečki budu na nivou.

Jedan je cilj pred aktualnim prvacima u petak.

- Želimo biti fokusirani na Hajduk, želimo pobijediti i napraviti još veću razliku na ljestvici. Neki igrači koji su trebali dobiti slobodno ili manje trenirati nisu to htjeli jer žele biti maksimalno unutra, tako da očekujem dobru utakmicu moje momčadi.

Neki su se tek vratili iz svojih reprezentacija, ali svi žele odigrati dobru utakmicu.

- Što više reprezentativaca imamo, to ih manje u stankama trenira s nama. Stojanović je igrao u utorak, svi ostali su imali dovoljno vremena za oporavak. Mi smo već odigrali preko 20 utakmica ove polusezone tako da neka posebna priprema nije ni potrebna.

Atalanta je još daleko.

- Uopće ne pričamo o Atalanti, to nas uopće ne zaninma. Samo nam je Hajduk u fokusu, ta nam pobjeda može donijeti puno toga dobroga u nastavku sezone. Moramo biti agresivni, disciplinirani, hrabri i samouvjereni kako bi dobili Hajduka. Uvijek ide najjača postava, tako će biti i ovoga puta - rekao je trener Dinama.

Kakav je trener i čovjek Nenad Bjelica najbolje pokazuje ova rečenica koju je izrekao pred derbi u petak.

- Ja sam bez Dinama nula. Da nije mojih suradnika, mojih igrača, da nije ljudi u klubu koji svi pomažu da dođemo do ovih rezultata koje postižemo, ne bi bilo ni Nenada Bjelice. Tako da je to veliko priznanje hrvatskom nogometu i najviše Dinamu - kazao je Bjelica.

Osvrnuo se i na priče kako bi se krilni igrač Juventusa Marko Pjaca mogao vratiti u Maksimir na posudbu.

- Marko je interesantan, ostavio je u Dinamu dubok trag. Transferiran je za rekordan novac, imao je nekoliko godina pehova, a mi vjerujemo da bismo ga uspjeli vratiti na nivo kada je bio u Dinamu. Ali daleko je to od realizacije. Fokusirani smo na ovo što nas čeka - zaključio je Bjelica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 22:30