Nikola Vilic / CROPIX
USPJEŠNI TRANSFERI

Na 'pokeru' asova Hajduk bi mogao izgubiti ogromnih 38 milijuna kuna!

.
Piše: Mario VelićObjavljeno: 10. siječanj 2012. 09:59

Hajdukov zaokret u sastavljanju momčadi, oslanjanje na mlade i jeftine snage, posljedica je nagomilanih gubitaka. Nakon odrađenog preoblikovanja, kada su Bijeli financijskim ozdravljenjem udarili temelje uspješnije budućnosti, klub se ponašao poput „pijanog bogataša“i sadašnja politika nije im bila ni nakraj pameti. Dovodila su se skupa pojačanja, na malo kome je Hajduk zaradio, uglavnom je gomilao gubitke.

Marijan Buljat, Dario Jertec, Marin Tomasov i Danijel Subašić Hajduk su koštali golemih 5,2 milijuna eura ili oko 38 milijuna kuna, a ne bude li obrata, klub na njima neće zaraditi niti kune. Od spomenutog iznosa neki drugi prvoligaš bi živio četiri ili pet sezona...

Možda je rano za prognoze, no moglo bi se isto dogoditi i u slučaju braće Sharbini. Anas i Ahmad kupljeni su od Rijeke za golemih 2,3 milijuna eura u kolovozu 2009. godine. Godišnje primaju ukupno 600 tisuća eura, što znači da je Hajduk do sada na njih potrošio preko 3,8 milijuna eura. Da ih sada prodaju teško bi Bijeli postigli toliku odštetu kojom bi zapravo bili na nuli.

Nije bila potrebna Malešu velika pamet da iz svega navedenog izvede zaključak. Dovođenje igrača je rizik koji raste što je njihova cijena veća. Rijetki su slučajevi poput onoga Senijada Ibričića na kojemu je Hajduk zaradio, istina je da se Zagrebu za njegovo dovođenje platilo 1,8 milijun eura, no prodajom u Lokomotiv ostvarila se ukupna dobit od oko 2,5 milijuna eura.

Bijeli mogu živjeti samo na „’Kalinićima’, 'Gabrićima’ i 'Strinićima’, na igračima iz domaće proizvodnje za koje nisu plaćane odštete, a prodani su za lijepe iznose.

KOMLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!!!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 07:53