VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
PREPOROD BIJELIH

Na Poljudu misle ozbiljno! Ultimativni cilj je postavljen, najveće pojačanje je riješeno, a nova stižu

Sportski direktor Nikoličius je ispunio zadatak, popunio je kadar na kritičnim mjestima
Piše: Zdravko Reić/JLObjavljeno: 07. srpanj 2021. 21:55

Izgleda ipak da na Poljudu misle ozbiljno, to da u novom prvenstvu zaigraju važniju ulogu od onih iz poh godina kada su se "bijeli" borili za četvrto mjesto. Kao najveći domet.

Prijelazni rok nije dovršen, daleko je 31. kolovoza, bit će dolazaka, sigurno i odlazaka (za sada su Poljud napustili Jurić u Parmu, Nejašmić u Osijek te Caktaš), tako da će se definitivna ocjena o radu tandema Jakobušić & Nikoličius, u ulogama predsjednika i sportskog direktora, moći dati tek kad se primakne fešta Male Gospe, a to je 8. rujna.

Hajduk starta u prvenstvo 17.srpnja i do kraja kolovoza ima vrlo važne zadatke. A to je pitanje starta u HNL i opstanka na europskoj sceni, što znači sedam utakmica u prvenstvu, te još dvije, četiri, moguće je i čak šest u europskim kvalifikacijama i play offu za Konferencijsku ligu.

Predsjednik Jakobušić je postavio, može se kazati, ultimativni cilj, a to je plasman u grupno natjecanje i to ne samo ove, već i slijedeće sezone. Što se tiče tog zahtjeva predsjednika, naravno to su i želje navijačkog puka, nikako se ne bi smjelo dogoditi da se zapne na prvim preprekama, drugoj i trećoj kvalifikacijskoj rundi, dok na posljednjoj skalini u mnogome ovisi i o sreći, o protivniku. Glede igračkog kadra jedno, najveće pojačanje riješeno je u liku Marka Livaje.

Sportski direktor Nikoličius je ispunio zadatak, popunio je kadar na kritičnim mjestima. Na desnom beku/boku mađarski reprezentativac Gergö Lovrencsics, na stoperu povratnik Josip Elez, u veznom redu dva bivša juniora Hajduka Josip Vuković i s posudbe Emir Sahiti, dok je u napadu burno najavljen Jan Mlakar uz još jednog s posudbe u Turskoj Emanuel Eduok. U rosteru je i serija mladih igrača iz akademije "Luka Kaliterna" od kojih su već etablirani kao budući fiksni prvotimci Stipe Biuk i Marin Ljubičić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 06:35