VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
Piše Zdravko Reić

Na Poljudu su htjeli izbjeći raskol: Trojac je bio na izlaznim vratima, ali se našao razoružan molbama...

Sve osim ostanka bila bi svojevrsna izdaja svega što su obećavali na početku angažmana
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 30. srpanj 2020. 12:43

Četiri dana trajala je neizvjesnost o tome hoće li stručni tercet Hajduka Mario Stanić - Ivan Kepčija - Igor Tudor nastaviti svoj posao na Poljudu.

Ispada tako da ih Benjamin Perasović i njegovi drugari iz Nadzornog odbora nagovaraju, svjesni stanja da bi odlazak terceta značio totalni raskol. Po svim pravilima nekako logično je da su Tudor u prvom redu, pa i drugi, ostali na funkcijama. Sve drugo bila bi svojevrsna izdaja svega što su obećavali na početku angažmana. Oni su faktički željeli sačuvati Brbića u fotelji predsjednika, jer bi se tako osjećali komotnije s obzirom na to da su se srodili, reklo bi se uigrali, premda su rezultati bili očajni. De facto tercet stručnjaka se razočarao na račun istupa faca iz Našeg Hajduka, može se kazati da su se i oni osjetili iznevjereni…

Tudor, Stanić i Kepčija su bili na izlaznim vratima, bez nekih financijskih zahtjeva, ali su se našli uzdrmani, na neki način razoružani, pred nastojanjima pa i molbama nadzornika da nastave svoj posao. Mora se priznati da je najpovoljniji rasplet za Hajduk to da stručna trojka ostane, pogotovo zato što će sada imati ojačanu poziciju. Međutim, i oni moraju shvatiti da je privilegija voditi Hajduk, makar i u turbulentnim vremenima. Čak bi se moglo kazati da su na račun predsjednika Brbića u prosincu prošle godine dobili Hajduk na dar, kako-tako sređenog, na drugoj poziciji, pa se u odnosu na tu činjenicu trebaju i ponašati.

Radi se o tome da je Hajduk za Tudora veliki ispit bez obzira na to što ima iskustva, kao “igrač u jednom klubu na sjeveru Italije”, kako on to voli kazati, te kao trener u nizu klubova Grčke, Turske i Italije, ali objektivno s neuvjerljivim uspjehom. Splitska momčad je bila i ostala istinska proba za Stanića, vrhunskog igrača s iskustvom u menadžerskoj agenciji, kao i za Kepčiju, koji u karijeri ipak nije radio u takvom klubu kao što je Hajduk.

Trenera Tudora čeka veliki posao, on je u prednosti jer do u detalje poznaje igrački kadar, uz napomenu da će uz Dimitriosa Diamantakosa dobiti još barem dva stožerna igrača.

Šteta je što Hajduk napušta Josip Juranović, jedan od bitnih igrača koji je imao vitalan značaj u svlačionici. On će u Poljsku, u Legiju za 700.000 eura, što je naoko solidan novac po onoj krilatici daj nam što daš. A treba znati da odlaskom Juranovića Hajduk baš i nema pravo rješenje za desnog beka, što znači da će zamjenu trebati kupiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:30