Drago Sopta / Cropix
NI FORME, NI REZULTATA

Na Poljudu su za sve krivi Uprava i igrači, Vučević za ništa! Iako Hajduk igra loše

Vučevićev status na Poljudu je čvrst i nitko ne postavlja pitanje hoće li na ljeto krenuti na pripreme s Bijelima. Ali to ne znači da se njegov učinak ne može ozbiljno analizirati
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. travanj 2011. 11:13

Vučevićev proljetni učinak na granici je ispodprosječnog. Hajduk je u pet utakmica uzeo 8 od mogućih 15 bodova. Učinak od 53% treba šaptom spominjati, jer u Hajduku je takav doseg istinski neuspjeh. Svi su u 'poljudskom lancu’ podnijeli svoj teret odgovornosti za takav loš rezultat. Od Uprave koja je stalno na udaru i trenutno mudro šuti čekajući izbor svojih nasljednika, preko igrača koji trpe najveće kritike raznih analiza i izbora. Svi su se našli na udaru osim trenera, a jasno je da rezultat ipak prvenstveno potpisuje strateg momčadi.

Vučevićev status na Poljudu je čvrst i nitko ne postavlja pitanje hoće li na ljeto krenuti na pripreme s Bijelima. Ali to ne znači da se njegov učinak ne može ozbiljno analizirati i staviti na vagu sve činjenice. Pet mjeseci je prošlo otkad je stigao na klupu Bijelih, gdje je naslijedio Stanka Poklepovića. Došao je na poziv gradonačelnika Željka Keruma da uskoči kao privremeno rješenje. Prvo na tri utakmice, potom do kraja jeseni, da bi u prosincu potpisao ugovor na 2,5 godine. Ugovor je taj koji Vučeviću daje jednu vrst sigurnosti. Obvezu s trenerom potpisala je aktualna Uprava, ali da se ona i promijeni, za Vučevićevu sigurnost nema straha. Ugovor mu jamči da mu u slučaju smjene slijedi isplata kompletnog ugovora, koji vrijedi do ljeta 2013. godine.

Do kraja sezone ostalo je sedam utakmica i 40 dana. Nerealno je kazati da će se Hajduk bitno podići, jer takav bi slijed zbivanja predstavljao veliko i ugodno iznenađenje. Pred Vučevićem je osjetljivo razdoblje, mora biti svjestan da u proteklih pet mjeseci nije napravio posao kakav se od njega očekivao. Hajduk je izgubio prepoznatljivost igre s početka sezone i momčad se danas gradi od temelja. Vučević se uhvatio 'rudarskog’ posla, treba stvoriti novi Hajduk, ali u tom zahtjevnom poslu nema mnogo vremena niti raspoloživog materijala. Morat će se snaći s onim što ima na dispoziciji, i zato će igračima dobro doći i poneka pohvala, a ne samo kritike. Teška zadaća, ali zato je Hajduk izazov za svakog trenera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:51