Boris Kovacev / CROPIX
OPERACIJA PULA

NA RUJEVICI NE SPAVAJU MIRNO UOČI REGIONALNOG DERBIJA! Sjećanje na Hajduk još je živo, Bišćan postavljao pitanja novinarima: 'Molim, objasnite mi to'

IGOR BIŠĆAN Šef struke RI-kluba nakon turbulentnih trenutaka koji su uslijedili nakon derbija s Hajdukom
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. rujan 2019. 12:39

Na Rujevici je u tijeku operacija Pula. Sve snage i sva razmišljanja su usmjerena prema utakmici u nedjelju na Drosini, Hajduk se pokušalo arhivirati iako je ta utakmica još uvijek dovoljno svježa da bi Igor Bišćan izbjegao pitanja o istoj.

- Jako bitna utakmica za nas, svaka iduća nakon novog rezultatskog razočaranja nosi dodatan pritisak, teret i ekstra važnost. Time je i ova jako važna, protiv suparnika koji je jako ozbiljan, koji zaslužuje respekt... Utakmice protiv Osijeka kući i Dinama u gostima su najbolji dokaz za to. Morat ćemo biti jako dobri, kvalitetni i karakterni da prekinemo taj dugačak niz uglavnom neodlučenih rezultata - rekao je Bišćan pa se osvrnuo na analizu onog pada u nastavku utakmice protiv Hajduka.

Neću se složiti

Protiv Osijeka i Hajduka Rijeka je izgledala dobro 60-ak minuta a onda je uslijedio pad. Što kažete na konstataciju da je momčad pretrenirana?

- Naravno da se neću složiti, čak ni te dvije utakmice ne možemo gledati na isti način. Konstantno komuniciramo s igračima, radimo gotovo identičnu vrstu treninga i onda kada je bilo sve u redu, a kada rezultati ne idu kako smo svi zamislili, gleda se svaki detalj. Naravno da ćemo sada pozornije pratiti te stvari pa ćemo moći vidjeti postoji li problem po tom pitanju i biti pametniji.

Čini se protiv Hajduka da je igra počela padati kada se Murić umorio, kada je Lončar izgubio energiju, da se momčad sve teže branila kada krila nisu mogla više izlaziti.

- To je i logika, ali ne bih izdvajao bilo kojeg pojedinca. Zna se da Murić nije igrač koji će 90 minuta sprintati u oba smjera, Lončar je trošio puno energije... Imali smo jednu ozljedu koju nismo računali, činilo se da smo dosta pali, ali u zadnjih deset minuta smo mi bili ti koji su bili fizički dominantni, pa ja opet imam argument da pitam kako će mi to netko objasniti. Utakmica ima svojih obrata i ništa osim tog perioda od 10-15 minuta ne ukazuje da je momčad pretrenirana, prije bi mogla biti podtrenirana. Možete mi objasniti iz kojeg razloga ne bi onda bila podtrenirana?

Možda se i Hajduk malo istrošio dok je lovio zaostatak...

- Stvar je pretreniranosti ili podtreniranost. Niste na svakom treningu da biste znali što se radi... Ali odjednom se priča da je stvar pretreniranosti pa ja kažem da može biti i podtreniranost. Uglavnom, mislim da treniramo OK, kao što smo uvijek trenirali.

Rijeka, 080819.
Stadion Rujevica.
Nogometna utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka HNK Rijeka - Aberdeen FC.
Na fotografiji: Igor Biscan, trener Rijeke.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Povjerenje igrača

Kako komentirate da se jedan igrač požalio na treninge, “da su prije trenirali k’o babe, a trčali k’o konji”, a da je sada obrnuto?

- Kad me već pitate, mislite li da bih ja bio trener Rijeke da su trčali k’o konji?! Time dolazimo u sferu rekla-kazala, to može i ne mora biti istina, ali može se gledati i pozitivno na to. Nema logike da treniraš jako, a trčiš slabo, nikada nisam ni čuo da neka momčad trenira jako, a trči slabo.

Imate li dojam da igrači maksimalno vjeruju u vas ili da se to malo poljuljalo poslije ovih remija?

- Normalno da vjerujem da igrači imaju povjerenja u mene, kao što ja imam povjerenja u njih, bila bi ludost da bilo što drugo mislim o tome. Mi smo ovdje zajedno, ne možemo odvajati mene od njih ili njih od mene. Samo tako možemo funkcionirati i samo tako možemo ponovo raditi dobre rezultate - zaključio je Igor Bišćan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 20:58