Tom Dubravec / CROPIX CROPIX
ODBIO MILIJUNE I OSTAO

NAJBOLJI BRAZILAC U POVIJESTI HAJDUKA JOŠ UVIJEK NIJE USPIO ZABITI DINAMU Jedan od najboljih igrača Bijelih u derbiju će biti pod posebnim povećalom

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. ožujak 2020. 16:14

Hajdukov napadač Jairo, najbolji Brazilac na Poljudu u povijesti, za Bijele je postigao 23 gola u 63 nastupa. Ali, zanimljivo, nikada nije tresao mreže Dinama i Rijeke, dva iduća rivala splitskoga kluba.

Zabio je svima osim Zagrepčanima i Riječanima u Prvoj HNL, stoga je on logično Hajdukov igrač pod povećalom pred kojega se postavlja pitanje može li napokon zabiti danas...

Generalni je dojam da 27-godišnjak rođen u Rio de Janeiru igra dosta dobro, posebno je bio nedavno raspoložen protiv Gorice zajedno s Mijom Caktašem, a zacijelo bi sve dao da baš on bude “matchwinner” u derbiju. Prošlu sezonu Brazilac je završio sa 13 golova, bio je drugi klupski strijelac nakon Caktaša koji često zabija baš Dinamu. Ove sezone je postigao devet golova u prvenstvu, te jedan u Kupu, važan je igrač Hajduka, no za pobjedu protiv Dinama očekuje se njegov statistički učinak.

Do susreta s Goricom u utakmici u kojoj je bio najbolji i dao dva gola postio je čak 104 dana, a baš je u intervjuu prije tog dvoboja najavio da bi mogao zabiti i prekinuti sušu koja je trajala dosta dugo. Prije toga je pogodak postigao Osijeku u pobjedi 3:2 na Poljudu kada je u slavlju slomio korner zastavicu što ga je koštalo drugog žutog kartona te isključenja zbog kojega nije igrao u prošlom derbiju u Maksimiru kada je Hajduk izvukao 1:1.

Split, 220220
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 23. kola HT prve lige, Hajduk - Gorica.
Na fotografiji: Patrik Perisa, De Macedo Da Silva Jairo.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX CROPIX

Ovo je druga njegova sezona u Hajduku, prošle sezone kada Hajduk nije dobio Dinamo, odigrao je sva četiri derbija, a ove samo jedan kada su Bijeli na Poljudu slavili 1:0 pogotkom Jradija. Tijekom prijelaznoga roka tinjala je priča, mogući transfer Jaira u kazahstanski Kairat kojim su Bijeli mogli zaraditi i do 3,5 milijuna eura, a igrač je mogao dobiti plaću nekoliko puta veću nego što ima u Hajduku.

U jednom se trenutku sve činilo kao gotova stvar, ali kako je sam Jairo nakon toga priznao, odluka je bila zajednička, a Bijeli su njegovim ostankom dobili pojačanje i nisu morali na tržištu tražiti napadača.

Iako je bio na pola-pola, na kraju se odlučio nastaviti s Bijelima. Odmah kada je sve završilo, Jairo je zabio Gorici, prekinuo post, a sad kad je fokusiran samo na teren, opušten bi trebao tražiti put i do Dinamova gola kako bi skinuo i taj zadatak s dnevnoga reda, no to će biti nešto puno teža misija jer se susreće s boljim obrambenim igračima u odnosu na ostatak lige.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 07:59