Ronald Gorsic / CROPIX
ODLIČNO OTVARANJE

Najbolji igrač Dinama na startu sezone, Čop vjeruje u Modre: 'Bit ćemo za prste polizati'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. srpanj 2013. 10:16

Duje Čop. Trenutačno prvo ime Dinama. Protiv Hajduka strijelac i junak utakmice, protiv Osijeka dvostruki strijelac i opet igrač utakmice! Kakav start sezone, kao iz snova. Zamijenio je svog velikog prijatelja Antu Rukavinu, jer iskustvo nas je naučilo da je ovo doba godine uvijek prolazilo u znaku Rukija.

- Rukavinino doba još traje. Ima vremena za njega, on najbolje igra u Ligi prvaka. Zabijat će i on golove, nema tu nikakve brige - kaže Čop.

Nakon što je riješio probleme s leđima, Duje Čop je već od samog početka priprema figurirao kao prva Dinamova isturena špica. Nastavio je s odličnim prezentacijama iz prošle sezone. Čop se pokazao kao jedna od najboljih Dinamovih investicija uopće. Zdravko Mamić dan kad je odlučio dovesti Duju u plavu svlačionicu mora zaokružiti posebnim flomasterom. Bio je pun pogodak, pravi “bingo”. Čop je jednostavno procvjetao u Dinamu, pokazao sve svoje kvalitete.

Razmišljali su u jednom trenutku u plavom domu o mogućnosti dovođenja još jedne strane špice, opet im je u mislima bio Kleber kao u zimskom prijelaznom roku, ali shvatili su da im čista špica nije potrebna kad tu imaju sjajnog Duju, te ambicioznog Andreja Kramarića. Definitivno pametna odluka.

- Željan sam igre, nisam igrao četiri mjeseca, jedva čekam svaku utakmicu. Drago mi je što sam u dvije utakmice na startu sezone zabio tri gola, ali ne bih to mogao bez pomoći ostalih suigrača. Odlično smo igrali protiv Hajduka i Osijeka, ali mislim da to još nije ono pravo. Što se više budemo uigravali, bit ćemo sve bolji, Dinamo će ove sezone biti za prste polizati - kaže Čop.

Mladi napadač bi se ove sezone mogao nadavati golova jer s strane ima dva odlična krila, Soudanija i Fernandesa. Taj dvojac bi ga mogao “zatrpavati” dobrim loptama.

- Da, zaista se nadam da ću zabijati dosta golova. Kako je počelo, dobro izgleda, zar ne? Ali dobro, valjda ima malo i moje zasluge, a ne samo njihove, ha, ha, ha... Imat ću sigurno mnogo više prilika, nadopunjavamo se izvrsno, a nadam se da će i oni zabijati dosta golova.

Hoće li se ti novi dečki brzo potpuno prilagoditi?

- Pa kad gledam najveće igrače i njihove dolaske u vrhunske klubove, treba im vremena za uigravanje. Mi smo na odličnom putu, nadam se da ćemo ubrzo biti potpuno uigrani.

Nakon utakmica s prvakom Luksemburga i Zadrom, čeka vas veliki derbi na Kantridi. Nakon prvog kola Rijeka je ispred Dinama, ima bolju gol-razliku?

- Neka se i oni malo vesele! Ali stvarno još ne razmišljam o Rijeci.

A o Leonu Benku koji je protiv Istre postigao dva gola kao i vi protiv Osijeka?

- Gledam sebe, ne druge. Svaku utakmicu želim biti što bolji.

Čop je uzeo loptu nakon što je protiv Osijeka dosuđen jedanaesterac na Ibanezu. Je li on novi izvođač jedanaesteraca u Dinamu?

- Postojala su dva-tri kandidata za izvođenje jedanaesteraca. To je napisao trener Jurčić prije utakmice. Kad sam na papiru vidio svoje ime, odlučio sam da sam ja taj koji ću pucati.

Toliko o demokraciji...

- Ha, ha, ha.... Imam vjere u sebe. Nego, drago mi je što je toliki broj gledatelja došao na tribine. Mislim da su uživali i da će ih u sljedećim utakmicama biti još više. Pozivam ih i sljedeći petak. Nećemo ih razočarati, to je sigurno. Nama je uz njih veći gušt igrati, bit ćemo još bolji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 03:18