CROPIX
ROĐENDANSKA ATMOSFERA

NAJBOLJI IGRAČ DINAMA PROSLAVIO ROĐENDAN I IZJAVOM ODUŠEVIO SVE NAVIJAČE MODRIH 'Nema tih novaca zbog kojih bi bilo gdje sjedio na klupi'

DANI OLMO ZA SN Najveća Dinamova zvijezda jučer je sa suigračima, gledajući meč Liverpoola i Barcelone u Ligi prvaka, proslavila 21. rođendan
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. svibanj 2019. 20:14

Sretan rođendan, Dani Olmo! Jučer je mladi Španjolac proslavio 21. rođendan. Najveća Dinamova zvijezda organizirala je skromno slavlje, pozvao je Olmo dečke iz svlačionice, skupa su gledali utakmicu Lige prvaka Liverpool - Barcelona.

To zapravo i objašnjava kakav je mladić Dani, nema kod njega noćnih izlazaka, tuluma, veselica, koncentriran je samo na nogomet. Pa i kad slavi rođendan s društvom, organizira skupno gledanje - nogometa.

Jučer smo s Olmom razgovarali u opuštenom, rođendanskom tonu...

- Ovo mi je svakako najljepši rođendan koji sam doživio u Dinamu. Iza nas je sjajna sezona, postali smo prvaci, igrali smo europsko proljeće. Eto, šlag na tortu bilo bi osvajanje Kupa. Pa da imamo hat-trick uspjeha. Definitivno je ovo bila najbolja sezona otkako sam u Dinamu. Momčad je bila vrhunska, a i ja sam igrao svoj najbolji nogomet od dana kad sam došao u Maksimir - priča nam Olmo.

Menadžer prvi čestitao

Kad smo ga pitali tko mu je prvi čestitao rođendan, samo se nasmijao:

- A što mislite tko je bio prvi čestitar? Moj prijatelj i menadžer Andy Bara. Prošla je sekunda nakon ponoći i već je zvao i čestitao.

Priča nam da je dobio ogroman broj čestitaka iz Španjolske i Hrvatske.

- Baš sam bio sretan kad sam dobivao sve te čestitke, srce mi je bilo puno. Jer nisam ih dobivao samo od bliskih prijatelja, već od velikog broja navijača na društvenim mrežama. Jako mi je drago što su me se navijači sjetili, što su me dodatno razveselili za rođendan. Znate, kad vam navijači čestitaju u tolikom broju, osjetite se voljenim, a to je jednostavno prekrasan osjećaj. Stvarno sam se veselio kao malo dijete svakoj čestitki, te čestitke navijača bile su mi najveći poklon za rođendan! Možda sve ovo zvuči pomalo patetično, ali osjećam se kao dječak koji je za rođendan dobio igračku koju je najviše želio, koju je sanjao. Sve je bilo krasno ove sezone, uživao sam svakog trenutka u ovom klubu, u Zagrebu, među svim tim divnim ljudima.

Zagreb, 050519.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji:  Dani Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Pitali smo Danija je li onoga dana kad je dolazio u Dinamo uopće mogao pretpostaviti da će mu se karijera razvijati tako uspješno, da će se tako dobro prilagoditi, uklopiti? Mi ga već nakon svih ovih godina doživljavamo kao Zagrepčanca, sjajno govori hrvatski “garniran” kajkavskim dijalektom...

- Moja obitelj vjerovala je Andyju Bari, naravno vjerovao sam mu i ja, jer mi je od početka bio više od zastupnika, pravi prijatelj. Isto tako, od prvog dana vjerovali smo svima u Dinamu, znali smo da u takvom klubu mogu do uspjeha. Od starta smo imali plan kojeg smo se držali. Sve je išlo onako kako smo zamišljali, nije se preskočila ni jedna stepenica. Moj nogometni razvoj bio je sustavan, kontinuiran, imao sam sve uvjete i okruženje koje me stimuliralo da iz sebe izvučem ono najbolje što imam. Ali, ako hoćete iskreno, ja sam zapravo još uvijek na početku. Trebam još mnogo raditi, truditi se, upijati nogometno znanje da bih dostigao još višu nogometnu razinu.

Vidjet ćemo...

Naravno, bilo bi pomalo bedasto razgovarati s Olmom, a ne pitati ga o nastavku karijere. Jer kad se pogledaju medijski napisi, on je praktički već otišao iz Dinama. Nema dana a da se ne govori o tome kako će on prvi otići ovog ljetnog prijelaznog roka. Spominju se veliki europski klubovi koji ga traže, cifra od 40 milijuna eura koju će Dinamo tražiti za odštetu...

- Vidite, meni je apsolutno jasno i logično da se o tome priča i piše. Kad jednom krene medijska lavina, onda ju je nemoguće zaustaviti. To nije samo običaj ovdje, nego u cijelom nogometnom svijetu. Što se više bude približavao prijelazni rok, toga će i priča biti sve više i više, što je normalno i uobičajeno. Nema potrebe takve stvari demantirati ili se skrivati, jer se na kraju nikad ne zna što će biti. Stvar je tu vrlo jasna. Imam ugovor s Dinamom, to je jedina istina. A sad, hoće li doći kakva ponuda za mene, ne znam. Bitno je da ja o tome uopće ne razmišljam, niti sekunde. Imali ste me prilike upoznati svih ovih godina, pa znate da kad to govorim ne držim figu u džepu. Moj zastupnik i klub to kontroliraju, ja mislim samo na nogomet, a tako će i ostati. Ja samo igram, zanima me nogomet, moja igra, asistencije, pogoci... Uostalom, tko pod ugovorom može sa sigurnošću kazati ostaje li ili odlazi, odluka je uvijek na klubu.

Lisabon, Portugal, 140319. 
Stadion Luz.
Uzvratna utakmica osmine finala 2 . kola UEFA Europa Lige, S. L. Benfica - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Dobro, biste li vi, neovisno o klupskoj odluci, bili zadovoljni da još, recimo, jednu sezonu ostanete u Dinamu?

- Zašto ne? Naravno. Pa imamo sljedeće sezone plan napada na Ligu prvaka, momčad je odlična, a ponavljam, imam ugovor, pa onda je o tome bespredmetno pričati. Ne treba ništa zaključivati, najbolji odgovor je “vidjet ćemo što će se dogoditi”.

Dobro, koje europske lige vas zanimaju? Gdje se vidite kao igrač? Biste li se možda odlučili za svoju domovinu, za Primeru, ili u fokusu imate i neke druge lige?

- Uvijek je lijepo razmišljati da se možeš vratiti svojoj kući, u svoju domovinu. Naravno da bi u budućnosti bilo krasno igrati u Primeri. Međutim, meni se sviđaju i Serie A, Premiership i Bundesliga. Pratim te lige pozorno, vidim što se događa. U tim državama i ligama nogomet se živi, stadioni su puni.

Svi znamo da se u medijima pisalo o tome da su za Olma zainteresirani i Barcelona i Real, najveći španjolski klubovi. Igrajući u Dinamu, Olmo je postao i mladi reprezentativac Španjolske, što je ogroman uspjeh. Iz HNL-a doći do bilo koje španjolske reprezentacije je nemali uspjeh. Svojevremeno je Olma i Luis Enrique kao jednog od najtalentiranijih mladih nogometaša pozvao na trening A selekcije. Pitamo Danija osjeća li se sposobnim igrati u takvim velikim klubovima kao što su Barca i Real?

Lisabon, Portugal, 140319. 
Stadion Luz.
Uzvratna utakmica osmine finala 2 . kola UEFA Europa Lige, S. L. Benfica - GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Želim igrati

Bi li bio toliko hrabar i odlučio se krenuti prema Camp Nouu ili Santiago Bernabeuu?

- Znam da se ta priča oko Barcelone i Reala provlačila po medijima. Ne znam koliko je to realno. Od početka karijere svi uključeni pažljivo analiziraju i gledaju što je najbolje za mene. Rade to vrlo uspješno, što se vidi po tome da sam iz mlađih dobnih kategorija Barcelone došao u Dinamu i tu gradio karijeru. Vidite, Barcelona i Real najbolji su klubovi na svijetu. Imam golemo samopouzdanje i nikad ne bih nikome kazao da ne bi mogao igrati u takvim klubovima. Međutim, ako odem u neki klub, ja u tom klubu želim igrati, sjedenje na klupi ne dolazi u obzir. Hoću igrati! Nema tih novaca koji bi me negdje privukli, a da nisam u kombinaciji za udarnu postavu. Nema tog kluba u kojem bih želio biti na klupi. Ja sam mlad i trebam igrati, razvijati se dalje su svim nogometnim segmentima. Kao što sam to radio u Dinamu... - zaključio je Olmo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:01