IMA I DOBRIH VIJESTI

Najbolji igrač hita HNL-a potpisao do 2023: ‘Čim ozdravimo, nastavit ćemo tamo gdje smo stali‘

Ozdravio je od bolesti izazvane koronavirusom, a ubrzo nakon toga stigao je i novi vrijedan papir...
Piše: Toni RoićObjavljeno: 23. listopad 2020. 16:08

Nakon što je odgođena prvenstvena utakmica s Rijekom koja se trebala igrati ove nedjelje, danas je službeno prolongiran i dvoboj 10. kola protiv Varaždina, dok bi se onaj 11. kola protiv Slavena Belupa trebao igrati u nedjelju, 8. studenoga, od 19 sati. Originalno je bio predviđen za dva dana ranije, ali termin je promijenjen zbog novonastalih okolnosti. Naravno, i odigravanje te utakmice ovisit će o zdravstvenom stanju igrača Gorice.

I dok je korona paralizirala rad na terenu, Uprava kluba i predsjednik Nenad Črnko pobrinuli su se oko produljenja ugovora najboljeg igrača kluba Kristijana Lovrića. Kako i priliči njegovoj vrijednosti, on će sada biti među najplaćenijim igračima Gorice, a novi ugovor potpisao je do 31. svibnja 2023. godine.

- Jako sam sretan što ostajem u ovom klubu i vjerujem da će Gorica nastaviti rasti iz sezone u sezonu. Kada smo prije dvije godine postali prvoligaši, ni najveći optimisti nisu očekivali rezultate koje smo postigli. Klub je novim ugovorom pokazao da vjeruje u mene, a na meni je da nastavim na terenu pokazivati sve što sam pokazivao i do sada. Nadam se da ćemo ove sezone uspjeti ostvariti zacrtani cilj, a to su kvalifikacije za Europu - optimist je Kristijan Lovrić, koji vjeruje da planove neće pokvariti ova prisilna pauza zbog zaraze skoro cijele momčadi koronavirusom.

- Mislim da nam virus ipak neće biti prevelik problem. Svi smo profesionalci i svatko od igrača će bude li ikakve mogućnosti, trenirati sam kod kuće. Vjerujem da nam forma neće previše patiti, možda ćemo dobiti i neki dodatni impuls, a kada se vratimo na teren trenirati još malo jače, podizati se i u trkačkom i u taktičkom smislu. Čim ozdravimo siguran sam da ćemo nastaviti gdje smo stali - uvjeren je Lovrić, koji je već postigao pet golova ove sezone, a morao je propustiti prošli ogled s Dinamom.

- Moj je dojam da smo mogli i morali uzeti više u Maksimiru. U drugom poluvremenu bili smo bolji, zabili dva gola, imali prilike zabiti i treći, ali Dinamo kao Dinamo, iskusna momčad, najbolja u državi, koja kažnjava i najmanju pogrešku. Ne bi bilo nezasluženo i da smo mi uzeli bod, ali bit će još prilika - zaključio je Lovrić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 12:00