Arhiva
 DUJE KALRIC/CROPIX Cropix
TO NITKO NIJE OČEKIVAO

Najjači Hajduk doživio rezultatski debakl protiv sedme momčadi Slovenije! I to nakon tri glatke pobjede

Gustaffson je Celju od prve minute suprotstavio trenutno najjaču postavu, bez Marija Vuškovića
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. srpanj 2021. 21:13

CELJE – HAJDUK 3:0 (0:0) (1-0 Medved (52), 2-0 Medved (73), 3-0 Brecl (89))

CELJE – Stadion Petrol Arena. Gledatelja 1000. Sudac: Denis Halilović (Slovenija).

CELJE (4-3-3): Rozman (od 46. Raduha) - Kadušić, Mittendorfer (od 65. Flis), Zletel (od 80. Burin), Kerin (od 75. Brecl) – Šporin, Begić (od 46. Rorič), Vrbanec (od 75. Novak) – Kuzmanović (od 75. Koritnik), Sokler (od 46. Medved, od 80. Žižek), Božić. TRENER: Agron Šalja.

HAJDUK (4-2-3-1): Posavec – Dellova, Simić, Elez, Čolina - Vuković, Atanasov - Sahiti, Livaja, Biuk – Mlakar. TRENER: Jens Gustafsson.


U četvrtoj pripremnoj utakmici Hajduk je pretrpio prvi, ali prilično neugodni poraz na slovenskim pripremama. Bijele je visoko svladalo Celje, sedmoplasirana momčad prošlogodišnjeg izdanja slovenske lige.

Dva prekrasna pogotka Splićanima je postigao Žan Medved, 22-godišnji napadač Slovana iz Bratislave, koji se nalazi na posudbi u Celju. Posebno je lijep bio drugi pogodak, projektil lijevom nogom sa 25 metara u lijevi gornji kut vratara Josipa Posavca, a posao je završio Brecl na dodavanje Žižeka u pretposljednjoj minuti.

Gustaffson je Celju, kao i prošle nedjelje protiv Arisa, od prve minute suprotstavio trenutno najjaču postavu (bez Vuškovića) na čelu s kapetanom Livajom, koja je na travnjaku ostala svih 90 minuta primivši tri pogotka u drugom poluvremenu. Imat će Gustafsson što kazati svojim igračima jer Bijeli su veći dio susreta djelovali umorno i statično.

Doduše, dominirali su u prvom dijelu, ali bez realizacije. Već u 1. minuti izašao je Mlakar sam na vratara Rozmana, koji je obranio prizemnu loptu centarfora Bijelih čiji je pokušaj na kraju završio na gredi. Iz slobodnog udarca pokraj lijeve vratnice šutirao je Livaja u 18. minuti, zatim je u 26. minuti Biuk sa 13 metara s lijeve strane pucao pokraj vratnice. Celje je svoje prigode pokušavalo tražiti preko Kuzmanovića, hitrog desnog krila koji je stvarao višak po boku koristeći svoju brzinu, ali ipak su domaći ostali bez udarca u okvir vrata u prvom poluvremenu.

Međutim, iz prvog udarca u okvir u drugom dijelu došli su do vodstva. Maj Rorič je presjekao Dellovinu loptu na desnoj strani, povratnom uposlio Božića, ovaj petom proslijedio za Žana Medveda, koji je udarcem iz kuta kaznenog prostora pogodio suprotni, lijevi kut vratara Posavca. U 59. minuti je Kerin stigao sam pred Posavca, koji je nogom obranio udarac lijevog beka spriječivši novi pogodak Celja. No, do kraja je još dva puta morao vaditi loptu iz mreže.

Hajduk danas (četvrtak) utakmicom protiv rumunjskog prvoligaša UTA Arad završava pripreme u Sloveniji. Utakmica se igra u ranojutarnjem neobičnom terminu od 10.30, a Gustafsson će koristiti igrače koji nisu zaigrali protiv Celja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 11:10