NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
NEZAPAMĆENA ROŠADA

Najposebniji klub HNL-a: Ostaju bez 16 igrača, na odlasku i bivši Vatreni, za hajdukovca nude 500.000 €!

Velika igračka promenada u Šibeniku koji ponovno mora slagati roster za sljedeću sezonu
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 30. svibanj 2021. 20:47

Ovo ljeto na Šubićevcu će biti poprilično prometno. Svakim danom lista igrača koji će napustiti (ili su već napustili) klub sve je dulja. Prema trenutnim spoznajama, redove Šibenika napušta čak 16 igrača! Marko Bulat, Nediljko Labrović i Prince Ampem su već napustili Narančaste, posudba je istekla Alimiju, Martinu, Todoroskom i Emiru Sahitiju, a Šubićevac napušta i Massangu. Iako još nema konačne potvrde, Deni Jurić je na izlaznim vratima, a njegovim stopama bi mogao i Laća, koji navodno nije pristao na nove ponuđene uvjete.

Martin Pajić se još premišlja oko produljenja ugovora, a veliki upitnik je i ispred imena Gordona Schildenfelda. Iskusni stoper ima još godinu dana ugovora, želio bi ostati, ali na koncu bi mogle presuditi neke obveze Šifine obitelji. Baš kao i Šifo, i napadač Nacho Bailone ima još 1,5 godinu ugovora, ali Argentinac se nije baš iskazao, te je i njegov daljnji ostanak u Šibeniku vrlo upitan. Prekaljeni Nikola Rak i Boris Pandža vjerojatno neće ostati iduću sezonu. Kada sve zbrojimo, dolazimo do brojke od 15-16 igrača, što je praktički više od polovice ukupnog kadra.

image
Sahiti Emir
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix


Pitate se tko onda ostaje? Za sada ugovor uz Schildenfelda i Bailonea imaju Batarelo, Bilić, Ćurić, Mesa, Mina, Torres, Močinić, Suad Sahiti te skupina mlađih igrača na koje se računa - Niko Rak, Grdić, Bolanča.

Kreću gotovo od nule

Vjeruje se da će nove ugovore potpisati vratar Rogić i Kvesić. S posudbe se vraćaju Mena (Vodice) te vratar Đaković (Cibalia). Ono što znamo je da kolumbijski vlasnici žele aktivirati otkupnu klauzulu o otkupu ugovora s Hajdukom za Emira Sahitija, koja iznosi 500.000 eura, ali će Šibenčani jamačno ponuditi manji iznos. Jasno, nije odluka samo na Šibeniku, tu su i ambicije samog napadača, te interes Hajduka kao njegovog matičnog kluba.


Kada ovome dodamo i činjenicu da trenutno klub nema ni trenera, te da još nije formalizirana buduća suradnja Kolumbijaca s čelnicima dosadašnje uprave, braćom Bulat i Jurom Zoričićem, može se zaključiti da Šibenika čeka vrelo i neizvjesno ljeto, a da ne govorimo i iduća natjecateljska sezona. Naravno da će doći dosta novih igrača, ali za sada još nije stiglo ni jedno sigurno provjereno ime, iako se špekulira s mnogim igračima. Jasno je da treba dovesti najmanje 5-6 provjerenih igrača i barem još toliko onih koji imaju potencijal i koji će se boriti za minutažu. Otvoren je i povratak nekih domaćih igrača, od kojih se u kuloarima spominju Petković, Bačelić Grgić, Husmani…


Koliko god je ova povratnička sezona bila teška i neizvjesna, ova koja slijedi mogla bi biti barem isto tako teška kako stvari stoje. Tko god preuzeo trenersku palicu morat će se oboružati strpljenjem, ali i neviđenom voljom za rad jer ga čeka rad gotovo od nule. Praktički od nekakve standardne prošlosezonske momčadi koja je osvojila 6. mjesto u Prvoj HNL ostaju tek Rogić, Kvesić, Batarelo, Bilić, Ćurić i Suad Sahiti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:04