Vladimir Dugandžić/CROPIX
HAJDUK IH SE RIJEŠIO

Najskuplji trećeligaški igrači u svijetu!? Buljat i Vejić do ljeta u Primorcu iz Stobreča

Piše: Mario VelićObjavljeno: 12. veljača 2012. 10:18

Od sada će u 3. HNL Jug igrati dvojica igrača koji zarađuju više nego cijela liga zajedno! Radi se o Marijanu Buljatu i Hrvoju Vejiću koje je Hajduk poslao u Primorac 1929 iz Stobreča. Donedavno “otpisani” sada su potpisali posudbu u filijali Bijelih, a jučer su odradili i prvi trening s novim suigračima. Ostaju do kraja sezone, a treneru Davoru Mladini sigurno će bivši povremeni reprezentativci dobro doći i lovu na prvo mjesto i ulazak u Drugu ligu.

Eto, tako su na Poljudu odlučili na još jedan način zagorčati život svojim dobro plaćenim neželjenim igračima. Najprije su ih poslali na igralište Dalmatinca gdje su trenirali sa Zdenkom Adamovićem, a kako ih već plaćaju onda su u Hajduku shvatili da je bolje poslati ih nekamo gdje će i igrati.

No u toj odluci krila se i jedna zamka na koju spomenuta dvojica nisu nasjeli. Naime, da su odbili posudbu u trećeligašu, značilo bi to povredu ugovora te bi Hajduk tako dobio pravnu osnovu za željeni legalan raskid. No očito su to znali i Vejić i Buljat, prihvatili su ponudu te se javili novom klubu i treneru. Kolonija otpisanih tako je spala na samo trojicu igrača, ostali su još Ljubo Milićević, Josip Barišić i Goran Jozinović. Buljat godišnje zarađuje 360 tisuća eura, ugovor ga veže do kraja ove sezone, a Vejić oko 220 tisuća i to do lipnja 2013. Bijeli će njima dvojici dakle platiti ukupno blizu 300 tisuća eura za pola trećeligaške sezone! Teško bi se igdje u svijetu mogao pronaći sličan primjer, igrači koji u trećem rangu nogometnog natjecanja imaju tolika primanja. I onda kažu da je Hrvatska u krizi...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 04:21