Ronald Goršić / Cropix
NIKO KRANJČAR ZA SN

NAJTEŽI DAN 'Nikad prije nisam tražio zamjenu, odmah sam znao da je gotovo...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. svibanj 2014. 01:18

Ponedjeljak je bio jedan od najtežih dana u nogometnoj karijeri Nike Kranjčara. Dijagnoza nakon pretraga u Specijalnoj bolnici Sveta Katarina bila je grozna. Ne može na Svjetsko prvenstvo u Brazil! Ozljeda je teška, preteška da bi se uspio oporaviti do početka Mundiala. Nakon što je saznao užasnu vijest, uputio se doma, u zagrebački kvart Dobri dol, u društvo obitelji koja mu je svakako najveća podrška. Razgovarali smo s Nikom u ponedjeljak poslijepodne.

- Što se može, nesreće se događaju... - kazao nam je “na prvu” Kranjčar.

Veli da nije ni očekivao drugačiji rezultat pretraga u bolnici. - Ma, čim sam zatražio izmjenu na Wembleyju, znao sam da je ozljeda teška i da ću propustiti Svjetsko prvenstvo. Bol je bila takve naravi da sam mogao biti siguran da je došlo do rupture. Zato sam i zatražio izmjenu. U životu nisam tražio izmjenu, a primao sam mnoge udarce, bio ozlijeđen. Nije se radilo ni o kakvom udarcu, ali jednostavno me presjeklo i znao sam odmah da je to kraj moje želje za odlaskom u Brazil.

Kad smo ga pitali je li jako utučen i razočaran, ponudio je ovakav odgovor:

- Žao mi je jako što neću putovati u Brazil. Otići na Svjetsko prvenstvo ogromna je stvar za svakog nogometaša, a poglavito kad se radi o natjecanju u Brazilu. Međutim, nisam utučen. To je jednostavno život i takvim ga morate prihvatiti. Život nogometaša i sportaša ispunjen je raznim događajima, ima uspona, padova, radosti i veselja, ali isto tako i tuge ili ozljeda.

Dodao je i ovo...

- Ima mnogo većih tragedija od toga da se ne ide na Svjetsko prvenstvo! Osvrnemo li se oko sebe, vidjet ćemo mnoge patnje i tragedije, one prave životne. Ma, ponavljam, naravno da mi je krivo što neću s dečkima u Brazil, ali jednostavno moram prihvatiti svoju sudbinu.

Možda je njegova nogometna sudbina još i gora, jer nekako se činilo da bi mu ovo SP u Brazilu moglo biti posljednje veliko natjecanje u karijeri. Kad smo ga to pitali, kazao je:

- Zadnje? Bumo vidli...

Veli da se čuo s izbornikom Nikom Kovačem.

- Žao mu je što je sve tako ispalo, ali što se sad može, tako je, kako je...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 11:02