Izet Hajrović (broj 8) i Dino Perić (prvi lijevo) vratili su se u HNL nakon osam mjeseci
 GORAN MEHKEK/CROPIX
USKRSNUĆE

Najveća priča na Šubićevcu: Vratio se u prvu momčad Dinama nakon više od osam mjeseci i to kako...

Preselili su ga u drugu momčad, željeli ga prodati, trenirao je s Dinamom B...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. listopad 2020. 22:44

Odigrao je Dinamo u Šibeniku, gledajući svih 90 minuta, možda i najbolju utakmicu ove sezone u HNL-u. Istina, imao je Šibenik dvije-tri šanse, Livaković je opet pravi, a Deni Jurić u sjajnoj situaciji nespretan, no u svakom trenutku je dojam bio da Modri taj susret ne mogu izgubiti, da će sigurno zabiti koliko treba - ako treba.

Nije bilo onih “crnih rupa”, gubljenja glave, od prve do zadnje minute bili su Mamićevi igrači ozbiljni i odlučni, razigrani. Može Dinamov trener imati prigovor na realizaciju, ali zasluge što Modri već ranije nisu prelomili utakmicu idu i domaćem vrataru Labroviću, teren je bio težak, ali Dinamo je možda i s manje stresa no što se očekivalo riješio sraz na Šubićevcu.

Petković za 0:1:

Zapravo, nije bilo igrača koji je zakazao u modroj momčadi, Petković je bio raspoložen, teška enigma za domaću obranu, s nekoliko je lucidnih poteza proigravao suigrače, gurao ih u velike prilike. Zabio je, opet s bijele točke kao i u Puli, to mu je tek drugi gol sezone, treći je zaustavila greda. Pozitivna je priča i Oršić, solidno Burton, kao i Majer koji je s klupe donio dodatnu energiju i lucidnost. Uglavnom, Mamić je u ovoj utakmici dobio puno dobrih stvari, jedini je loš trenutak ta ozljeda Leovca.

Ipak, najveća je priča Izet Hajrović. Vratio se u momčad nakon više od osam mjeseci, zadnji je put igrao za Dinamo 16. veljače u Osijeku, Dinamo je tada izgubio, a onda preselio u drugi plan. Onda ga je Mamić poslao u drugu momčad, klub mu tražio novu destinaciju, on je trenirao u Maksimiru s B momčadi, nije igrao, čekao rasplet. Pa ga je, s obzirom da nije napravio transfer, Mamić ipak vratio u prvu momčad.

Oršić za 0:2:

Ispalo je to sve malo nespretno, jer Dinamo nije Hajrovića prijavio za Europu (za razliku od Atiemwena koji je daleko od planova), ali sad kad je tu, dobio je novu priliku. I bio je Hajrović dobar, razigran, imao je i veliku šansu na početku susreta. Sam je bio na Labroviću, ali mu je šibenski vratar sjajno skinuo. Potom je Hajrović još dvaput pucao s vrha šesnaesterca, pokraj gola, ali najavio je da ne misli samo formalno nastupati već i ozbiljno pokušati zaraditi povjerenje Zorana Mamića. Makar samo u HNL-u, kad već u Europskoj ligi nema pravo nastupa.

Perić bez problema

- Bilo je lijepo, zadnju sam odigrao u drugom mjesecu. Drago mi je da sam se vratio, bilo je sasvim OK za prvu utakmicu. Bitno je da smo pobijedili, idemo dalje - kratko je rekao povratnik Hajrović.

Eto, čovjek je na prvi nastup čekao kao i Dino Perić, koji je baš u tom Osijeku 16. veljače ozlijedio koljeno. On je, za razliku od Hajrovića, zaigrao barem u Kupu u Ferdinandovcu, ali u HNL-u je u Šibeniku igrao prvi put nakon oporavka. Dao mu je Mamić 45 minuta, za svaki slučaj ne više, Perić ih je solidno i bez problema odradio.

Spomenimo i Arijana Ademija. Kapetan nije igrao od prve minute, ali je ušao u 65. i tek drugi put u 10 godina, otkad je iz Šibenika došao u Dinamo, zaigrao na svom Šubićevcu. S time da je prvi put, još 2011. ušao na samo osam minuta. Sad je ipak odradio veću minutažu. Zaboravio je, očito, i on bol koju su mu nanijeli igrači Feyenoorda, šavovi na arkadi su jedina posljedica, bit će potpuno spreman za bitku u Moskvi.

Kad se sve zbroji za Dinamo je ovo bio vrlo kvalitetan izlet u Šibenik, s puno dobrih stvari.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. travanj 2024 01:38