StoryEditor
Tomislav Capak bio je gost u studija HNTV-a
 SCREENSHOT: HNTV
CAPAK ZA HNTV

Najveća prijetnja za naš nogomet: Evo što se događa klubu ako se samo jedan igrač zarazi

Gledatelji na tribinama hrvatskim stadiona? ‘Ne možemo donijeti tu mjeru...‘
Autor: SNObjavljeno: 15. svibanj 2020. 22:20

Krunoslav Capak i Zoran Bahtijarević gostovali su u HNTV-ovoj emisiji Mali nogometni razgovori, a glavna tema bio je skorašnji nastavak događanja u HNL-u koji je predviđen za kraj, odnosno početak lipnja...

"Kada bi neki nogometaš bio pozitivan, svi njegovi bliski kontakti u zadnjih 48 sati trebali bi ići u samoizolaciju. To bi, prevedeno značilo, da taj klub vjerojatno više ne bi mogao sudjelovati u natjecanju.", izjavio je doktor Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Odbacuje ideju gledatelja na tribinama...

"Idemo korak po korak, jer ispunjene tribine na nogometnim utakmicama po nama su pri samom vrhu rizika u ovom trenutku. Fizička distanca ključna je mjera u ovoj borbi koju vodimo i time na najbolji način zaustavljamo širenje. Zbog toga još ne možemo donijeti mjeru da gledatelji mogu prisustvovati utakmicama", rekao je između ostaloga dr. Capak.

Liječnik hrvatske reprezentacije pozvao se na analize sa zapada koje pokazuju da nogomet nije rizičan sport...

"Ali on to postaje u svlačionicama i u zatvorenim prostorijama gdje ima dosta osoba. Nogomet kao sport nije rizičan. Potvrdile su to i analize iz Njemačke, Danske i Engleske. Bliski kontakt tijekom utakmice ne traje dugo i oni nisu česti", dodao je Bahtijarević.

Linker
17. lipanj 2020 11:11