DAMIR KRAJAC/CROPIX
KAO NA ROLLER COASTERU

Najveće iznenađenje: Nisu ga ni prijavili za Europu, a onda ga stavili u prvih 11. I bio je odličan!

Njegov slučaj doista je sad već teško objasniti. Vjerojatno je iznenadio i samog Krznara...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. rujan 2021. 19:34

Promašivao je Dinamo, branio Šibenikov vratar Rogić, više od sat vremena vjerovali su Šibenčani u remi. No, onda se ukazao povratnik Lauritsen, potom čaroliju iz svog šešira izvadio Bruno Petković, servirao zicer koji Ivanušec nije promašio. Zaslužena i vrijedna pobjeda Modrih, utakmica u kojoj je Krznar uzeo puni ulov. I bodove i potvrdu da novi sustav ima budućnost, neke je igrače odmorio, neke razigrao. Dinamova radna temperatura polako se povećava...

Pogledajte gol Lauritsena:

Damir Krznar opet je iznenadio sa sastavom. Ne toliko time što je na klupi ostavio Arijana Ademija ili što Mislava Oršića nije bilo u zapisniku, ipak treba što odmornije igrače za West Ham. Nije više iznenađenje niti ta formacija 3-4-2-1, u kojoj su ovaj put Petković i Tolić igrali dvije 'desetke' iza špice Jurića. Petković se sve više saživljava s tom ulogom, možda mu je i lakše kad nema pritisak da mora zabiti gol, jer, špice to po običaju moraju.

Najveće je iznenađenje, dakle, bio Francois Moubandje.

Njegov slučaj doista je sad već teško objasniti, Dinamo ga uopće nije prijavio za Europsku ligu, a onda dobije priliku u prvih 11 protiv Šibenika, u utakmicu koja je služila kao svojevrsno zagrijavanje za West Ham. I, što je najbolje od svega, Moubandje je u prvih 45 minuta odigrao odlično. Na poziciji koju još nije igrao, više krilo nego bek, Moubandje je čak triput ušao u priliku, bio najopasniji Dinamov igrač.

image
Francois Moubandje
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Jednom mu je udarac blokirao Antonio Jakoliš, drugi put je snažan udarac zaustavio vratar Rogić, treći put pucao je pokraj gola. I četvrti, stigao je na jednu loptu i udario iz voleja, ali bilo je zaleđe. Svejedno, dobro za dojam. Opet, jasno je da Moubandjea nema u kombinacijama kad se oporave Lauritsen, Franjić, Leovac, kad na ovoj poziciji bude Oršić. Švicarčeva era u Dinamu uistinu je poput roller-coastera, malo dolje, malo gore, otpisan pa se vraća...

Inače, Dinamo je protiv Šibenika generalno izgledao dobro. Damir Krznar, koji je, usput, promijenio imidž i utakmicu umjesto u trenirci vodio u 'casual' izdanju, dobro je izmiksao momčad od onih iz prvog plana i onih kojima treba dati priliku da se pokažu. I, da na vratima Šibenika nije bio raspoloženi Lovre Rogić, mogao je Dinamo već na odmoru imati značajnu prednost. Istina, prvo je zaprijetio Delić, ali loše je gađao s desne strane suprotan kut. Sve ostalo događalo se pred golom gostiju.

Prvo je pucao Špikić, Rogić odbio, uslijedio je već spomenuti Moubandjeov blokirani udarac. Obranio je šibenski vratar i udarac Ivanušeca, koji je nešto kasnije pucao s 18 metara preko gola. Precizan je i snažan bio i Mišićev udarac s 25 metara, pod gredu, opet je Rogić bio sjajan. Izmamio je pljesak Petković za pokušaj, iako škarice nisu uspjele... Bio je pred golom i Jurić, ali mu je u zadnji tren u udarac uklizao Perić. Pa još dva pokušaja Moubandjea i onda, možda i najveća prilika, pred sam kraj prvog dijela. Špikić je dodao na peterac, bio je tamo Tolić, pucao, Rogić je opet bio na mjestu. Bolje Dinamo izgleda u ovom sustavu, stvarali su Modri prilike, ali nisu zabili.

Pogledajte gol Ivanušeca na sjajni asist Petkovića:

Razmahali su se i jedni i drugi u nastavku, prvi je zaprijetio Šibenik. Odlična akcija i povratna lopta za kapetana Ćurića, pucao je, ali u blok je iskočio Theophile. S rukama na leđima, očito je izvukao pouku iz nekih prijašnjih grešaka. Akcija je još trajala, a završila ponovno Theophileovim blokom. Potom je priliku imao Tolić, nije uspio zabiti.

U 57. minuti povukao je Krznar prve poteze s klupe, ušli su oporavljeni Ademi i Lauritsen, Danac se, eto, vratio prije očekivanja, malotko je mislio da će biti spreman za prvo kolo Europske lige. Ušao je i Andrić umjesto Jurića, tri promjene u istoj minuti... Pleo je Dinamo mrežu oko Šibenčana, nije ju probio iz igre, ali jest iz prekida, nakon kornera. Junak je bio upravo Lauritsen, glavomet u šesnaestercu zaključio je pogotkom, uspio svladati odličnog Rogića.

Prije mjesec dana ozlijeđeni Lauritsen je sa suzama napustio travnjak u Varšavi, sad mu se onaj karakteristični osmijeh vratio na lice. Tada je Dinamo slomio Šibenčane, koji nisu više dolazili pred Zagorca. Rogić je potom skinuo udarac Ademija, bodrio svoje igrače da izdrže, da održe do kraja ovaj minimalni minus, ali, nisu uspjeli. Raspoložen je bio Bruno Petković, a kad je tako, onda je često nezaustavljiv. Sjajna solo-akcija, dribling. lažnjak, dodavanje za Ivanušeca, koji je školski zabio.

Izišao je Petković, također s osmijehom na licu, uz veliki pljesak Maksimira. Na West Ham i on i Dinamo idu s pozitivnim mislima. I sad uz već tradicionalno skandiranje s navijačima pred sjevernom tribinom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 04:55