NJEMU SE NIJE MOGLO REĆI - NE

NAJVEĆE POJAČANJE HAJDUKA OVE GODINE: TKO JE NOVI DOPREDSJEDNIK BIJELIH? Lukša zna, što osmisli i odluči napraviti - pozlati!

TKO JE JAKOBUŠIĆ Uspješni sportski djelatnik kao predsjednik Juga osvojio je do sada čak osam trofeja
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 17. svibanj 2019. 10:11

Ako je motiv Splićana bio da Lukšu Jakobušića, superuspješnog sportskog djelatnika iz Dubrovnika, privole u svoje redove zbog načina i znanja kako doći do trofeja - pogodili su u sridu. Lukša Jakobušić to odlično zna.

Kao predsjednik Vaterpolskog kluba Jug CO u mandatu od 5. studenoga 2013. pa do 5. rujna 2017. osvojio je osam trofeja. Nezaboravna u klupskoj povijesti bit će 2016. godina kada je klub pod njegovim predsjedavanjem od pet mogućih trofeja: Kup i prvenstvo Hrvatske, Regionalna liga, Liga prvaka i Superkup Europe, osvojio - svih pet.

Čvrsta suradnja

Svojevremeno, Lukšino ime spominjalo se i bila je čak realna opcija za jednog od čelnika Hajduka, ali je tada presudilo ono “daleko od očiju - daleko od srca”. Nije tajna da je Lukša Jakobušić veliki prijatelj s današnjim predsjednikom Hajduka Brbićem i da je u ranijim vremenima, kada su obojica predsjedavali svojim klubovima, suradnja između najboljih klubova Dubrovnika i Splita bila iznimno čvrsta. Lukša je, 43 su mu ljeta, od 2017. član Uprave VK Jug, poslije četverogodišnjeg mandata ostao je na funkciji dopredsjednika kluba.

U uspješnim klupskim godinama krasila ga je nevjerojatna upornost, sposobnost, elokventnost, u kratkom vremenu postao je blizak sa svim najvažnijim vaterpolskim osobama Europe i svijeta. Njemu se jednostavno nije moglo kazati - ne. Pa je u klub, između ostalog, doveo Felipea Perronea, Vjeku Kobešćaka...

Niksa Duper / CROPIX
CROPIX

Omiljena je osoba u Gradu, potvrđen i izvan sportskih djelatnosti. Osmislio je, realizirao i izgradio, vlasnik je prekrasnog hotela One Suite, hotela u Župi dubrovačkoj, na ulazu u Srebreno. Za njega se zaista može kazati, a da se ne pretjera: što osmisli i odluči napraviti - pozlati. Hajduk je povukao dobar potez.

Kontaktirala ga agencija

Jakobušić se spominjao prošle godine u kandidaturi za predsjednika Hajduka kada je u konačnici izabran Jasmin Huljaj. Objasnio je što se tada događalo.

- Više ste o tome pisali negoli je bilo realno. Nisam se javio na natječaj, nego me kontaktirala “head hunter” agencija i na tome je sve ostalo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 05:58