Bassel Jradi i Cherif Ndiaye više nisu u Hajduku i Gorici
 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
DOBAR POSAO U TURSKOJ

Najveći gubitnici HNL-a na već zaboravljenom igraču zaradili malo bogatstvo, uskoro stiže novi milijun?

Nakon odrađene posudbe klub je bio zadovoljan igračevim angažmanom i odlučio ga otkupiti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. svibanj 2021. 21:27

Iako se u za njih tragičnom raspletu netom završene hrvatske nogometne sezone nisu uspjeli plasirati u Europsku konferencijsku ligu, u redovima Gorice nisu zaboravili na vještine vezane uz kupoprodaju igrača. Klub je krajem ovoga tjedna završio jedan od najunosnijih poslova u povijesti. Naime, za dva milijuna eura (s uključenim bonusima) u redove turskog Göztepea prodan je Cherif Ndiaye.

Ovaj je 25-godišnjak iz Senegala prošlu sezonu proveo na posudbi upravo u tom klubu, a Turci su imali i mogućnost otkupa ugovora ukoliko budu zadovoljni igračem. Budući da je u 39 utakmica ove sezone zabio 10 pogodaka i tome dodao dvije asistencije, Turci su rekli - uzimamo ga!

Ndiaye je u Goricu stigao u siječnju 2019. godine, a u sezoni i pol provedenoj u Turopolju prometnuo se u jednog od najtraženijih igrača. Već su ranije klub napustili njegovi suvremenici poput Miye, Zwolinskog ili Atiemwena, a sada će Gorica unovčiti i njega.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

''Dva odlična posla za Goricu dogodila su se danas. Potpisan je Ugovor s novim trenerom Krunoslavom Rendulićem, a u kasnim poslijepodnevnim satima Gorica je završila još jedan transfer. Pape Ndiaye Cherif i službeno postaje igrač turskog Göztepe AŞ, a klub je novim transferom odradio još jedan odličan posao u 2021. godini. Dobrodošao Kruno i sretno Cherifu u novoj sredini!'' napisao je predsjednik Gorice, Nenad Črnko na svom Facebooku.

Gorica je dosad još uvijek najviše zaradila prodajom Iyayija Atiemwena u Dinamo, a Ndiaye se stavio na diobu drugog mjesta zajedno s Marijanom Čabrajom koji je u Maksimir otišao također za dva milijuna eura. Tek se očekuje da se završi posao s nekadašnjim vratarom Kristijanom Kahlinom koji je također na posudbi u Ludogorecu do 30. lipnja. Tamo je trener Valdas Dambrauskas koji je donedavno uspješno vodio Goricu...

Klub tek treba unovčiti Kristijana Lovrića, kojeg Črnko neće puštati ispod pet milijuna eura, a tu su i talenti poput Krizmanića i Babeca koji također visoko kotiraju na nogometnom tržištu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 23:10