Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
VAŽNA KARIKA

'NAJVIŠE BIH VOLIO DA SE NITKO NE SJEĆA DA SAM UOPĆE BIO NA UTAKMICI' Jedan od ključnih igrača Rijeke: 'Možemo napraviti sezonu nezaboravnom'

SIMON SLUGA Odličan čuvar mreže kvarnerskog prvoligaša Simon Sluga pred pulski sudar kontra hrvatskog prvaka (18.00)
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 22. svibanj 2019. 18:06

Simon Sluga je jedan od igrača Rijeke koji će morati imati zapaženu rolu da Bijeli protiv Dinama uzmu kup.

- Meni je bilo jako bitno osigurati drugo mjesto, ne bih volio da je netko od ovih koji su nam bili blizu završio ispred nas jer po meni, a znam da možda nisam objektivan, ne bi bilo zasluženo s obzirom na cijelu sezonu, igrački kadar... Finale Kupa je došlo kao bonus, u jednoj utakmici je sve moguće, mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo trofej i da s navijačima guštamo u atmosferi koju će prirediti - kaže Sluga.

Status favorita je, bez dvojbe, na strani Dinama, a Rijeka je momčad koja nema što za izgubiti.

- Možemo napraviti sezonu nezaboravnom, ovaj trofej nam stvarno može jako puno toga donijeti. Mi idemo s razmišljanjem da nemamo što izgubiti, a onda ćemo vidjeti što će biti na kraju.

Rijeka, 241118.
Stadion Rujevica.
Utakmica HNK Rijeka - GNK Dinamo, Hrvatski telekom Prva liga, 15. kolo.
Na fotografiji: Mario Budimir i Simon Sluga, vratar.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Slugu, po svemu sudeći, očekuje utakmica s puno posla, Dinamo je i prije nekoliko tjedana na Rujevici pokazao da igra na prednji pogon.

- Iskreno najviše bih volio da bude što manje posla, ja bih najsretniji bio da cijelu utakmicu ne dodirnem loptu, da se na kraju nitko ni ne sjeća da sam bio na golu, a da mi uzmemo trofej. Ne trebaju mi nikakva priznanja, samo momčad koja će biti na svojoj razini protiv jakog Dinama. Nadam se da će na kraju detalji odlučivati u našu korist, nećemo se postaviti na način da to bude jednosmjerna utakmica...

Čvrstu kariku na golu imat će i Dinamo u Livakoviću.

- Ima sjajnu sezonu kao i cijeli klub, već godinama brani standardno i što je važno jako dobro. Sve što je napravio je zaslužio, riječ je o dobrom dečku s kojim se u reprezentaciju odlično slažem tako da za njega imam samo riječi hvale. Livakovićev motiv ta borba za mjesto prvog vratara u reprezentaciji? To je za izbornika, ako dobije povjerenje siguran sam da će ga i opravdati - zaključio je Sluga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 14:14