Zeljko Hajdinjak / Cropix
VUGA ODLAZI

Nakon 23 godine karijere oprašta se najbolji strijelac HNL-a svih vremena

Svoj nogometni put počeo je u Varteksu, gdje je u pet godina zabio 55 golova i nagovijestio sjajnu karijeru
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 22. svibanj 2015. 14:42

Davor Vugrinec, najbolji strijelac u povijesti Prve HNL i bivši hrvatski reprezentativac večeras igra zadnju utakmicu u 23 gdoine bogate karijere.

Svoj nogometni put počeo je u Varteksu, gdje je u pet godina zabio 55 golova i nagovijestio sjajnu karijeru. Njegove igre i pogoci u Varteksu bili su sjajna preporuka za bogati transfer u Tursku, a iz Trabzonspora je prešao u Italiju. Uslijedilo je pet godina u Lecceu, Atalanti, i Cataniji, a potom i razmišljanje o prekidu karijere zbog ozljede koja ga je mučila.

No, javila se Rijeka koja mu je probudila volju za nogometom i gdje se nazabijao lijepih golova. Nakon toga odradio je epizodu u Dinamu, potom u dresu Zagreba osvojio je naslov najboljeg strijelca lige, a onda i vratio u Varaždin kako bi u svom klubu završio karijeru i ispunio obećanje koje je dao pokojnom predsjedniku Anđelku Herjavcu. No, u gradu baroka situacija je bila loša, klub se nalazio pred raspadom i to su iskoristili susjedi iz Koprivnice.

U Slaven Belupo stigao je u ožujku 2012. godine, nakon što je raskinuo ugovor na štetu Varaždina. Zabio je gol na debiju protiv Osijeka te je u preostalim utakmicama do kraja sezone ugradio svoj doprinos u osvajanje trećeg mjesta i ostvarenje europskog plasmana. U dresu Farmaceuta upisao se i u povijesne knjige, 14. travnja 2012. godine protiv Lokomotive je iz slobodnog udarca pred koprivničkom publikom postigao svoj 127. pogodak u Hrvatskoj nogometnoj ligi, čime je postao njen najbolji strijelac svih vremena.

Legendarni 'Vuga' trenutno je na 144 gola u najvišem razredu hrvatskog nogometa, a nakon oproštaja od nogometa posvetiti će se svojoj obitelji i velikoj strasti - skupljanju umjetnina. Vugrinec, naime, ima jednu od najvrijednijh privatnih kolekcija hrvatskih umjetnika te je u Umjetničkom paviljonu početkom ove godine izložio jedan njen dio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 02:32