Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
ZNA ŠTO ŽELI

NAKON EPIZODE NA DRUGOM KRAJU SVIJETA ODLUČIO SE VRATITI TAMO GDJE JE SVE POČELO Pomogne li svom klubu da izbori ostanak, može spokojno u mirovinu

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 06. svibanj 2020. 22:11

Dario Jertec vraća se u klub iz svog grada nakon što je tek nekoliko mjeseci proveo u australskom Western Unitedu. Jertec je sezonu počeo u Varaždinu, odigrao šest ligaških utakmica i nakon domaćeg poraza od Gorice u 7. kolu 1. rujna prošle godine rekao zbogom.

Prihvatio je poziv iz Australije, no ona mu nije bila suđena. Odradio je za klub smješten u blizini Melbournea 15 utakmica u A-League, upisao 1.100 minuta bez postignutog pogotka i vratio se kući. Koronavirus poremetio je i njegove planove. Jertec bi sezonu trebao okončati tamo gdje ju je i počeo.

Foto: Josko Ponos / CROPIX
Foto: Josko Ponos / CROPIX

Priključio se bivšim suigračima u Varaždinu i stavio se na dispoziciju treneru Samiru Toplaku, čeka se još samo dozvola UEFA-e. U karijeri je za Varaždin odigrao 69 prvoligaških utakmica, a i mnogo niželigaških nakon što se 2016. prvi put vratio u rodni grad. Nije ovog veznjaka bilo deset godina i u međuvremenu je prošao puno toga, ali nije uspio napraviti to što se od njega i očekivalo s obzirom na talent.

U zimskom prijelaznom roku sezone 2006./07. Dinamo je iz Varaždina uzeo mlade talente Jerteca i Nikolu Pokrivača, koji se puno bolje snašao u Maksimiru. Jertecu nije išlo pa je 2007. posuđen Rijeci te ga je godinu dana kasnije od Dinama kupio Hajduk. Nije se proslavio i ispunio velika očekivanja. Za Dinamo, Rijeku i Hajduk ukupno je odigrao 62 utakmice i zabio 5 golova. Otišao je iz Hrvatske u Saudijsku Arabiju, igrao je i u Kuvajtu, kratko i u slovenskom Zavrču.

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
CROPIX
Na fotografiji s lijeva Dario Jertec, bivši predsjednik Hajduka Mato Peroš i Marijan Buljat

Posljednja faza

Svoj 35. rođendan proslavit će 5. rujna, definitivno je ušao u posljednju fazu ozbiljne igračke karijere. Ako je spreman, nije prestar, mnogi su njegovi prethodnici u tim godinama radili velike stvari u dresu varaždinskog kluba.

Nije uspio dostići status Davora Vugrinca ili Miljenka Mumleka, ali pomogne li Varaždinu da izbori ostanak u Prvoj HNL, kao što mu je sjajnim igrama lani pomogao da se u nju i vrati, smiraj karijere moći će dočekati spokojan. Preživljavanje Varaždinaca u eliti bio bi velik rezultat.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 19:46