ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
KAKAV NAPADAČ

Nakon lude utakmice u Varaždinu sve je jasno! Bjelica je znao što radi, njegovo dovođenje je pun pogodak

Kad je već izgledalo da Dinamo osvaja prvenstvo, pojavio se Santini i sve vratio na početak
Piše: Davori OlivariObjavljeno: 26. veljača 2021. 22:30

Ovakva reklama za HNL skupo bi se platila. Utakmica u Varaždinu može biti idealno brendiranje za nacionalno prvenstvo. Čudesni sraz u kojem se Osijek vratio iz mrtvih i ostao u utrci za naslov prvaka bio je pravi nogometni spektakl. Društvo iz Gradskog vrta bilo je na aparatima, a onda se kao princ iz bajke koji budi one koji su već na ‘drugom svijetu‘ pojavio - Ivan Santini!

Svojim nogometnim poljupcem probudio je Trnoružicu iz Slavonije koje je spavala dubokim snom u prvom poluvremenu. Kakvo li je samo pojačanje doveo Osijek. Bivši hrvatski reprezentativac bio je ključni čovjek veličanstvenog preokreta u gradu baroka. Prvo je na njemu skrivljen jedanaesterac, a nakon toga je zabio za poravnanje koje je u konačnici donijelo pobjedi Bjeličinoj momčadi. Iako je sjajni strijelac Mierez, od petka najbolji strijelac HNL-a, zabio za pobjedu, prva priča ogleda ‘ispod pruge‘ bio je Santini. Ivan je bio detonator osječkog preokreta, momak rođen u Zadru, ostavio je u neizvjesnosti HNL, trku za titulom još uvijek zanimljivom.

Kad je već izgledalo da Dinamo osvaja prvenstvo i kad ne igra, pojavio se Santini i sve vratio na početak. Kad smo ga gledali jučer, imali smo dojam da do kraja prvenstva može zabiti još mnogo pogodaka, biti jedan od glavnih aduta Nenada Bjelice u trci za titulom. Dovođenje Santinija u Gradski vrt pokazalo se kao pun pogodak, napadač je jednostavno prevaga, čovjek na kojem osječka priča dobiva neku novu dimenziju. U okolnostima nogometne kvalitete u HNL-u, Santini je igrač koji može odlučivati svaku utakmicu. Uz Ramona Miereza, čovjeka koji zabija kao na tekućoj traci, Santini je napadač koji stvara razliku. Mierez i Santini su ovog trenutka možda i najbolji napadački tandem u državnom prvenstvu.

Inače, kad se radi o naslovu prvaka, možemo zaključiti da se baš na ovakav način osvajaju prvenstva. Osijek je u Varaždinu dobio strašan zalet, veliki poguranac, neviđeni psihološki stimulans za trku s Dinamom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:24