Goran Mehkek / CROPIX
PROMJENA NA KLUPI

NAKON PORAZA NA MAKSIMIRU BELUPO RASKINUO UGOVOR SA SERTIĆEM Već se zna i ime njegova nasljednika! U Koprivnicu stiže strateg s iskustvom iz Njemačke

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2019. 14:47

Nakon posljednjeg prvenstvenog poraza od Dinama na Maksimiru, u Slaven Belupu odlučili su se zahvaliti, sada već bivšem treneru, Ivici Sertiću na suradnji. Kako se navodi u priopćenju ugovor će biti raskinut sporazumno.

Sertić je na klupi Slaven Belupa bio 35 puta od čega 22 puta u prošloj prvenstvenoj sezoni te 11 puta u aktualnoj sezoni. Preostala dva susreta vodio je u Kupu. Debitirao je 25. studenog 2018. u remiju na Poljudu protiv Hajduka rezultatom 2:2, a u prvenstvu je ostvario osam pobjeda, deset remija i 15 poraza uz gol-razliku 37:58. U Kupu je pak ostvario po pobjedu, nedavno protiv Hrvaca, i minimalan 1:0 poraz od Dinama u Zagrebu prošle godine u 1/4 finala.

– Hvala treneru Sertiću na odgovornom, stručnom i predanom radu. U ovom trenutku smo procijenili da je ova promjena u najboljem interesu kluba te smo danas odlučili sporazumno raskinuti suradnju – rekao je direktor Šimunović.

Gospodin Sertić vratit će se na funkciju koju je obnašao prije no što je postao trener prve momčadi, a to znači da će preuzeti upravljanje Škole nogometa našeg kluba.

Na klubu je da sada pronađe njegovu zamjenu, a kao prvi kandidat spominje se Tomislav Stipić (40), donedavni strateg švicarskog Grasshoppersa.

Stipić je rodom iz Tomislavgrada, a u Njemačku je otišao prije više od 20 godina. Počeo je kao trener mlade momčadi Ingolstadta, a potom je preuzeo i drugu momčad. Jednu sezonu je vodio Erzgebirge Aue u drugoj njemačkoj ligi, a zatim je trenirao i Stuttgarter Kickers. Vodio je i U-19 momčad Eintracht Frankfurta te kineskog drugoligaša Nantong Zhiyun.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 12:51