Matija Đanješić/Cropix
SPAŠAVANJE SEZONE

NAKON TRI PORAZA NA STARTU VARAŽDIN DOVEO DVA POJAČANJA Stigao igrač iz Švedske i sin legendarne ikone HNL-a

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2019. 00:34

Varaždin je s tri poraza krenuo u prvoligašku avanturu. Imali su u Varaždinu težak raspored u prva dva kola pa su porazi od Rijeke i Hajduka bili očekivani, ali sve u klubu sigurno je zabrinuo uvjerljiv (3:1) poraz od Istre 1961. u prošlom kolu. Jasno je svima kako trener Borimir Petković ima kadar koji mu maksimalno obećava borbu za ostanak u HT Prvoj HNL, pa su u Varaždinu posegnuli za pojačanjima.

Tako su u Varaždinu doveli dva pojačanja i to na bekovskim pozicijama. Iz Švedske se tako u Varaždin vraća 29-godišnji Nikola Tkalčić. On je karijeru počeo u Slobodi iz Varaždina, a nakon dvije sezone u Varteksu, u ljeto 2011. se uputio u švedski Norrkoping. Od tada je Tkalčić bio u Skandinaviji, igrao još na norveške Sarpsborg i Aalesund te švedski Jonkoping s kojim je ove godine igrao u tamošnjoj drugoj ligi i bio nezamjenjiv član udarne postave tog kluba. Tkalčićeva idealna pozicija je desni bek, ali je u Jonkopingu igrao i na lijevoj strani, stoperskoj poziciji te na desnoj strani veznog reda.

Daniel Štefulj je, pak, lijevi bočni. Ovaj 19-godišnjak je u Varaždin došao iz Rijeke i to na posudbu do kraja sezone. Štefulj je sin bivšeg nogometaša Danijela Štefulja koji je u Varteksu igrao od 1991. do 1995., a kasnije je bio dio zagrebačkog Dinama. Danijel Štefulj prikupio je ukupno 148 nastupa u Prvoj HNL, a upisao je i dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 02:23