Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
ZANIMLJIV PODSJETNIK

NAKON VARAŽDINSKE PLJUSKE BJELICA JE POLUDIO, A NA LEDU SU ZAVRŠILA DVOJICA DINAMOVACA Jedan do danas nije našao formu, a drugog je zaustavila ozljeda

Nogometaši Dinama danas dočekuju Varaždin u utakmici 18. kola Prve HNL
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. prosinac 2019. 17:31

U moru mnogih trenutaka koje je ova iznjedrila ova sezona, jedna je ostala upečatljiva. Dan nakon velike pobjede nad Atalantom (4:0), euforije koja je zahvatila Dinamov puk, sjatilo se mnoštvo medija u Maksimir. Jer to je tada bila globalna priča. Pitanja o Ligi prvaka, Cityju, Šahtaru, europskom proljeću... Ne znamo koliko je medija objavilo tu Bjeličinu izjavu:

- Vi pričate o Cityju, a nas sad čeka Varaždin. Fokusiran sam samo na tu utakmicu!

Čuo se hihot u pozadini, čuj Varaždin, nakon pobjede nad Atalantom!? Bio je to blef, kurtoazija? Kako god, medijski potpuno nezanimljivo. Kakav, čovječe, Varaždin!

Je li Bjelica tada nešto osjetio, predvidio ili je čisto iz navike odlučio spomenuti Varaždince, ali utakmica je pokazala da su Modri nagazili na minu. Istrčala je tamo "druga" momčad, samo su Theophile-Catherine i Perić bili junaci iz dvoboja s Atalantom. I Varaždin koji do tada nikoga nije pobijedio, slavio je protiv Modrih (1:0). A Bjelica bio bjesniji nego ikad.

- Nakon ovog poraza više nitko nema pravo na razgovor sa mnom i pitanja zašto ne igram. Odsad će igrati samo oni koji zaslužuju i koji žele igrati za Dinamo, kojima nije ispod časti igrati ovakve utakmice - poručio je tada ljutiti Bjelica.

I do danas je to ostao najteži Dinamov poraz u sezone. Gubili su Modri još od Hajduka na Poljudu, od Atalante i Cityja u Ligi prvaka, ali nikad posljedice nisu bile kao nakon Varaždina. Prvi su "stradali" Izet Hajrović i Amer Gojak, koji su neko vrijeme bili "na ledu". Hajrović do danas nije došao u formu, Gojaka je ipak ozljeda zaustavila da se ponovno ustali u momčadi.

No, nakon Varaždina Bjelica je promijenio pogled na HNL, do utakmice u Puli prošlog tjedna, nije rotirao kao ranije, često su igrali najbolji igrači čak i kad je pred njima bila važna europska utakmica. Nakon Varaždina Dinamo je odigrao osam HNL utakmica, pobijedio u njih sedam, remizirao samo s Hajdukom.

Bio je taj poraz pozitivan šok. Ali, nikad nećemo saznati bi li Modri, da nisu tada izgubili, bili odmorniji u Europi i u natjecanju u kojem odlučuju detalji možda imali koji bod više...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 00:43