Nenad Bjelica
 Ronald Gorsic / CROPIX / Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
PAO DOGOVOR

NAKON VIŠE OD TRI SATA ZAVRŠILA JE DRAMA NA MAKSIMIRU Dinamo i Nenad Bjelica raskinuli suradnju: 'Sa Zdravkom Mamićem se uopće nisam ni posvađao'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2020. 15:40

Kao što se posljednjih dana i najavljivalo, hrvatski nogometni prvak Dinamo raskinuo je ugovor s trenerom Nenadom Bjelicom.

"Građanski nogometni klub Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne suradnje. Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj suradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama," objavili su iz Maksimira.

Bjelica je u četvrtak stigao u Maksimir na pregovore s čelnicima kluba, a dogovor je postignut nakon više od tri sata. Bjelica je imao ugovor još godinu i pol dana, a po sezoni je bio plaćen oko 1,5 milijuna eura.

Nakon završetka višesatnih pregovora Bjelica je izjavio:

- Raskinuli smo suradnju na obostrano zadovoljstvo, a sa Zdravkom Mamićem se uopće nisam ni posvađao, s nikim se nisam posvađao, samo sam branio svoje stavove! Hvala svim igračima, stručnom stožeru i navijačima, kazao je Bjelica, pa nastavio:

- Moj zadnji razgovor sa Zdravkom je bio 18. ožujka i normalno smo razgovarali, nisam ovo očekivao, ali bile su ovo dvije lijepe godine. Pamtim samo lijepe dane i ne osjećam se povrijeđen. Uvijek sam davao sve od sebe. Sada idem ne odmor sa svojom obitelji i nemam nikakvih posebnih planova.

Bjelica je preuzeo Dinamo u svibnju 2018. godine i na klupi 'modrih' ostvario je fantastične rezultate. Osvojio je dva naslov prvaka, a Dinamo je milimetar i do treće titule.

Prezimio je s 'modrima' u Europi' nakon 49 godina čekanja doguravši do osmine finala Europske lige, dok je ove sezone izborio plasman u Ligu prvaka gdje je Dinamo do zadnjeg kola bio i igri za prolaz.

Do razlaza s vodstvom kluba došlo je koncem ožujka nakon što igrači i stručni stožer nisu pristali na smanje plaća po uvjetima kluba.

Dinamo je nakon toga uručio otkaz cijelom stožeru trenera Nenada Bjelice. Otkaz su dobili Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović.

Linker
11. kolovoz 2022 00:20