Karlovac, 271110.Gradski stadion KarlovacNogometna utakmica 17. kola Prve HNL izmedju NK Karlovac i NK Zadar.Na slici: igrac NK Karlovca Karlo Primorac u atraktivnim skaricama.Foto: Sime Sokota / CROPIX
 Sime Sokota / CROPIX
PREDSJEDNIK KARLOVCA

Naručio specijalnu govornicu, 'minira' trenera, daje otkaz igraču sa slomljenom nogom...

Možda najružnije odjekuje ideja predsednika kluba Turkovića da se Golemu spakira 'gojzerica’. Umjesto da se u najtežem životnom razdoblju pomogne njemu i njegovoj obitelji!
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 04. ožujak 2011. 15:54

Na Mekušanskom polju još uzdišu za bodom izmaklim u premijernom ovosezonskom susretu s Dinamom. Ali i najavljuju žestok nastavak:

- Iako Rijeka ima fantastične igrače pa bi se s Plavima trebala boriti za naslov prvaka (ne znam zašto nije tako, niti je to moja briga), na Kantridu odlazimo superoptimistički: domaćima priznajemo da su favoriti, ali želimo sva tri boda! - kaže trener Igor Pamić, dodajući: - Uspijemo li, konkretno ćemo se umiješati u trku za Europu.

Ne smiruju se strasti glede predsjednika kluba Stjepana Turkovića. Nakon što su mu igrači posredno zaprijetili mogućim raspletom 'Ili on ili mi!’, nakon što je htio disciplinirati trenera pa se sastao s Tomislavom Ivkovićem, nakon što je zaratio s Gademzima, paušalno optužio 'jedan sportski list’, tko zna odakle u press-dvoranicu dovukao impozantnu govornicu ne bi li se 'podanicima’ obraćao s visoka, ovih je dana prigovarao ugovoru s dobavljačem opreme Erreom, pa kad su se i po tom pitanju uzburkali duhovi, prezident je glasnogovornici naložio da sroči priopćenje u kojem se negira bilo kakav nesporazum.

Možda najružnije i najtužnije odjekuje Turkovićeva ideja, preinačena u inicijativu, da se s Tonijem Golemom, stoperom kojem je prošle jeseni na Kup-utakmici s Moslavinom slomljena noga, raskine ugovor. U prijevodu, da mu se spakira 'gojzerica’. Umjesto da se u najtežem životnom razdoblju dodatno pomogne, njemu i njegovoj obitelji!

- Što još reći o predsjedniku? - pomalo kipi u treneru. - Šteta što izostaje prava komunikacija. Činjenica jest da su njegovi istupi u najmanju ruku nespretni. Ali ja poštujem hijerarhiju: on je šef svima nama!

U dugim večernjim razgovorima, kad se u caffe-baru Corner na stadionu okupe svi koji žele dobro karlovačkom prvoligašu, Pamić podjednako hvali i kudi direktora Zdravka Marčetića, klupsku legendu kojoj nije ugodno između nekoliko vatri. Direktor će pak zaključiti da je Neven Šprajcer 'najbolji tajnik u državi makar s njim više najvjerojatnije neću progovoriti ni riječ’. Pamić nastavlja da je 'najbolji predsjednik NK Karlovca svih vremena svakako Zoran Sabljarić, to dokumentiraju rezultati!’

Sabljarić i Turković proizvod su iste radionice, one u kojoj sve konce vuče donedavni ministar obrane Branko Vukelić, patron čije su zasluge neupitne. Doima se da nikome nije jasno zašto je smijenio Zorana i promovirao Stjepana, pogotovo se doima da bi Sabljarića mnogi htjeli vidjeti u staroj ulozi. Makar i za onom famoznom govornicom...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 16:52