Split,160820 Stadion u Poljudu, 1.kolo HT Prve lige, utakmica: HNK Hajduk - NK Istra Na fotografiji: Zakaria Jradi.
 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
ČEKA SE NOVI NAPADAČ

Naš prvoligaš se pojačava, stigao španjolski bek, na radaru igrači iz Hoffenheima i engleskog Watforda!

Iz domaćih redova spominjalo se i Atiemwen iz Dinama, ali on osim što nije centarfor, nije aktualan
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 12. listopad 2020. 11:10

Nakon odrađene kup-utakmice u Svetom Martinu, trener Istre 1961 Fausto Budicin dao je dijelu momčadi četiri slobodna dana. To je ona grupa igrača koja je proteklih mjeseci i u doigravanju u borbi za ostanak ponijela najviše napora. S dijelom, uglavnom novih igrača, trenira se i iskorištava prilika da ih se brže prilagodi Istrinoj zbilji. Stigao je i Rafa Navarro, desni bek Alavesa, prije toga Betisa, koji je svakako tehnički najjače ime koje je stiglo na Drosinu.

Trebat će mu svakako nešto vremena da se aklimatizira i uhvati ritam igre, s obzirom na to da je, osim priprema s Alavesom, bio bez utakmica duže vrijeme...

Još uvijek nema dojava kojeg će napadača Istra dovesti za ovu sezonu. Kako su u klubu inače zatvoreni po tim pitanjima, višednevno propitivanje menadžera u Zagrebu i izvan Hrvatske, donijelo nam je neke neslužbene informacije s kojim se to igračima kontaktira. Jedan od njih je Franko Kovačević (21), 185 centimetara visoki napadač, trenutno član druge momčadi Hoffenheima. Bio je u Rudešu prošle godine, gdje je došao iz Hajduka II, a zanimljivo je da je zagrebački klub platio odštetu 300 tisuća Splićanima, a onda su ga usmjerili u Njemačku. U prošloj sezoni (4. razred) Kovačević je igrao 11 utakmica (6 golova i 1 asistencija), a više od tri mjeseca bio je izvan pogona zbog problema s pubičnom kosti. Za Rudeš je odigrao 14 utakmica u Prvoj HNL.

Drugo ime koje se spominje je Filip Stuparević (20), kojeg je Watford kupio od Voždovca 2019. godine za 2,25 milijuna eura. Mladi reprezentativac Srbije (184 cm) do lipnja je bio na posudbi u srpskom klubu. Po TM-u procijenjen je na 700 tisuća eura vrijednosti.

Iz domaćih redova spominjalo se i Atiemwen iz Dinama, ali on osim što nije centarfor, nije aktualan. Dinamo ga je prijavio za Euroligu. Inače, Istri se nudi dosta igrača preko agencija iz inozemstva, pa je dojam da će na kraju isplivati možda neko potpuno drugo ime u odnosu na ove s kojima se pregovaralo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 21:56