CROPIX
ZAGREB - DINAMO 0-0

NASTAVLJA SE AGONIJA Zagreb s igračem manje nadigrao Mamićevu momčad!

Svjedočili smo beskrvnom Dinamu kojem je agresija postala stran pojam. Izuzev Ademija, svi ostali su protiv Zagreba statirali. Posebice se to odnosi na Soudanija
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 09. studeni 2014. 13:09

Čini se kako je Dražen Medić pronašao protulijek za Dinamo. Nakon 1-1 u Maksimiru, Zagreb je ponovno izvukao bod u srazu s liderom prvenstva. Ovoga puta je bilo 0-0 što znači kako se Dinamov hod po mukama nastavlja. Sva sreća da je pauza zbog reprezentacije.

Pravo mučenje gledateljima u Kranjčevićevoj ulici priredili su igrači obiju momčadi u zagrebačkom derbiju! Svjedočili smo beskrvnom Dinamu kojem je agresija postala stran pojam. Izuzev Ademija, svi ostali su protiv Zagreba statirali. Posebice se to odnosi na Soudanija koji je i protiv Zagreba pokazao da je s formom na 'vi', kao što je Brozović pokazao zavidnu dozu glume.

Naime, od kada je povezao tri utakmice za reprezentaciju, Brozović se uživio u status zvijezde. Napucava lopte nakon zvižduka (dobio i karton), amaterski griješi u predaji lopte i u permanentnom je sukobu sa sucima. A čini se i sa samim sobom! U Kranjčevićevoj je Brozović ponovno bio pod lupom europskih klubova, ali ako ovako nastavi nekako sumnjamo u epilog transfera kojem se nadaju u Maksimiru.

Jedina situacija vrijedna pažnje u prvome dijelu bio je pokušaj Stepčića iz slobodnog udarca koji Eduardo sjajnom paradom izbija u korner. Sve prije i poslije toga bilo je za zaborav.

Zoran Mamić u poluvremenu je reagirao izmjenom. U svlačionici je ostao Franko Andrijašević dok je priliku u nastavku dobio Machado koji se vratio u konkurenciju nakon očajne predstave u Salzburgu. U Kranjčevićevoj nije bilo Antolića, Čopa i Pivarića. Dok je veznjak vjerovatno dobio odmor, nekako sumnjamo da se isti razlog odnosio i na ostalu dvojicu.

Nastavak je započeo sjajnom prilikom za Zagreb. Nakon ubačaja Medić je pucao glavom, ali Sigali izbija u zadnji trenutak u korner. Na prvu konkretnu priliku Dinama čekali smo 50 minuta. Tada je Henriquez spustio loptu za Pjacu koji s desetak metara pogađa domaćeg vratara Livakovića koji se iskazao i prilikom slobodnog udarca Machada malo kasnije.

Zoran Mamić je izvadio Brozovića iz igre 65. minuta prekasno. Umjesto njega zaigrao je Vukojević što je značilo da će Ademi zaigrati ofenzivniju rolu. Dinamo se malo probudio u nastavku, ali prijetnje su bile stihijske, najčešće bezopasne po obranu Zagreba koji je posljednjih dvadesetak minuta igrao s igračem manje. Naime, Jurendić je dobio drugi žuti karton zbog starta nad Ibanezom.Gostujući strateg odgovorio je vađenjem stopera (Sigali) i uvođenjem krilnog napadača (Wilson). Vrlo dobru priliku imao je Henriquez, s druge strane odgovorio je u dva navrata Gabrijel Boban, ali mreže se nisu tresle.

Zagreb - Dinamo 0-0

Sudac: Fran Jović 6,5; pomoćnici: Modrić, Ambrinac (svi Zagreb).

Žuti kartoni: Stepčić, Dučkić (Zagreb); Ademi, Brozović (Dinamo).

Crveni karton: Jurendić (68. – drugi žuti)

Igrač utakmice: Dominik Livaković (Zagreb)

Stadion u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja: 3000.

Zagreb: Livaković 7 – Jurendić 5, Musa 6, Kovačić 6, Štiglec 6 – Stepčić, Mudražija 6 (od 69. Dučkić -), Krovinović 6 – B. Boban 5,5 (od 56. Konopek -), Medić 5,5 (od 72. Strika), G. Boban 5

Dinamo: Eduardo 6 – Pinto 6, Sigali 6,5 (od 72. Wilson -), Taravel 6, Ibanez 6 – Ademi 6, Brozović 5 (od 65. Vukojević -), Andrijašević 5 (od 46. Machado 5) – Soudani 5, Henriquez 5, Pjaca 6

REZULTATI 15. KOLA

Zagreb - Dinamo 0-0

Večeras:

Rijeka - Lokomotiva

Subota:

Istra 1961 - Zadar 1-1 (Radonjić 69/Buljat 86))

Hajduk - Osijek 2-1 (Caktaš 54-11m,Gotal 64/Glavaš 67)

Petak:

Slaven Belupo - Split 1-0 (Melnjak 56)

LJESTVICA:

1. Dinamo 15 11 4 0 35-9 37

2. Rijeka 14 9 3 2 32-12 30

3. Hajduk 15 7 5 3 32-19 26

4. Lokomotiva 14 6 2 6 28-26 20

5. Split 15 4 6 5 17-16 18

6. Zagreb 15 4 5 6 19-23 17

7. Istra 1961 15 3 5 6 15-21 15

8. Osijek 15 4 2 9 14-26 15

9. Slaven Belupo 15 3 4 8 9-24 13

10. Zadar 15 3 3 9 15-40 12

ZAGREB - DINAMO 0-0

Kraj utakmice!

90. minuta +3 - Soudani iskosa puca s pet metara u vanjsku mrežu!

90. minuta - Soudani je ubacio u sredinu, ali obrana Zagreba odnosi loptu ispred Henriqueza. Na ubačaj iz kornera isti igrač puca glavom, ali Livaković brani.

87. minuta - Nevjerojatno! Zagreb se desetoricom igra bolje od Modrih - Stepčić je izašao sam pred Eduarda koji nogom skreće njegov udarac u korner!

82. minuta - Zagreb je umalo postigao gol! Stepčić je dodao za Bobana koji okrenut leđima puca preko glave s 12 metara, ali Pinto blokira njegov udarac!

79. minuta - Sjajna šansa za Dinamo! Pjaca je na rubu kaznenog prostora odlično proigrao Henriqueza koji s 16 metara puca nekoliko centimetara od vratnice!

72. minuta - Kod Dinama izlazi Sigali, ulazi Wilson. Mamić očito baca karte u napad.

68. minuta - Jurendić isključen iz igre! Zaletio se ramenom u igrača Dinama, ali prekršaj nije izgledao kao da se treba sankcionirati žutim kartonom.

67. minuta - Machado je ubacio iz slobodnog udarca, lopta prelazi preko svih igrača i hvata je Livaković!

65. minuta - Izlazi danas neprepoznatljivi Brozović, ulazi Vukojević.

59. minuta - Fantastično je pucao Machado iz slobodnog udarca, ali je Livaković još ljepšom paradom skinuo loptu ispod grede!

51. minuta - Prva prilika za Dinamo nakon pokušaja Pjace u prvom dijelu - Henriquez je spustio loptu za Pjacu koji puca iz okreta, ali ravno u Livakovića koji bez poteškoća brani.

49. minuta - Sigali je spasio gol Modrih! Stepčić je ubacio iz kornera, Medić dočekao loptu glavom na drgoj vratnici, a Sigali uklizavanjem izbio ispred vrata Dinama.

Poluvrijeme: Ne znamo je li do tmurnog jesenskog vremena ili čega drugoga, ali prvi dio protekao je u rijetko melankoličnoj atmosferi. Igrači Dinama jednom su zapucali preko gola, Stipković s druge strane dva puta u okvir Eduradovih vrata i to je otprilike bilo to. Treba naglasiti indisponirani nastup Brozovića koji izgleda kao da je u mislima negdje daleko izvan terena.

45. minuta - Brozović je svoju slabu igru 'okrunio' žutim kartonom zbog nepoterbnog napucavanja lopte.

42. minuta - Stepčić prolazi kraj dekoncentriranog Brozovića, ali zatim slabo puca na gol Dinama.

41. minuta - Livaković pravovremenim izlaskom s vrata odnosi dugu loptu Brozovića ispred Pjace.

29. minuta - Prvi udarac u okvir na utakmici! Stepčić je iz slobodnog udarca pucao iskosa s lijeve strane, A Eduardo skinuo lijepom paradom!

21. minuta - Prva prilika na utakmici! Ademi je vratio povratnu loptu Pjaci koji s nekih dvanaest metara loše puca preko gola.

20. minuta - Pinto je prošao kraj Kovačića i zatim predao loptu Livakoviću umjesto da centrira.

13. minuta - Zamalo je Medić oteo loptu koju je Eduardo htio dati Sigaliju, ali se Dinamov vratar ispravio na vrijeme.

10. minuta - Proteklo je vrlo nesadržajnih deset minuta dvoboja, nema ni primisli na bilo kakvu priliku.

1. minuta - Otprilike dvjestotinjak Bad Blue Boysa nalazi se na istočnoj tribini i skandira protiv Zdravka Mamića.

Utakmica je počela!

Sastavi:

Zagreb: Livaković - Jurendić, Kovačić, Musa, Štiglec - Krovinović, Stepčić, Mudražija - B. Boban, G. Boban, Medić

Dinamo: Eduardo - Pinto, Sigali, Taravel, Ibanez - Ademi, Brozović, Andrijašević - Soudani, Pjaca, Henriquez

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 21:06