Inter - Hajduk
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
5. KOLO HNL-a

NASTAVLJAJU SE TEŠKI DANI ZA HAJDUK! BIJELI I DALJE NE ZNAJU ZA POBJEDU Bivši dinamovac junak domaćina, mlada nada Hajduka zabila veličanstveni gol

Nogometaši Hajduka još uvijek su bez pobjede u domaćem prvenstvu nakon što su u nedjelju u 5. kolu Prve HNL kod zaprešićkog Intera odigrali 2-2. Inter je dva puta vodio, ali je Hajduk na kraju uspio iščupati remi.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. kolovoz 2018. 18:20

INTER - HAJDUK 2:2 (Andrić 15', Vukčević 57' / Palaversa 49', Ivanovski 75' p.)


INTER (4-4-2):
Kelava -Haramustek (od 82.Bosec), Prenga, Šimunec, I.Čeliković – Vukčević, Postonjski, Ćulum, Rak – Andrić (od 90.Mamut), Solomon (od 67.Muhar). Trener: Samir Toplak

HAJDUK (4-2-3-1): Posavec – Juranović, Vučur, Mikulić, Fomitschow (od 70.Filip) – Hamza, Palaversa – Jairo, Jradi (od 60.Delić), Gyurcso (od 76. Šehić) – Ivanovski. Trener: Željko Kopić

Majstori s mora krenuli su silovito, željevši što prije slomiti Zaprešićane. To su mogli napraviti već u trećoj minuti nakon sjajnog prodora Juranovića koji je pretrčao više od pola terena, a onda majstorski poslužio Gyurcsa koji se ubacio iza obrane. Kad se očekivao siguran pogodak, jer je Gyurcso bio sam pred Kelavom, Mađar je loše pucao, promašio je... Nije to pokolebalo Splićane, ubrzi Jradi ima zgodnu priliku, ali njegov udaraca s 18 metara blokira Prenga.

Hajduk je u tim početnim trenucima kontrolirao igru, imao veći posjed lopte, akcije su gravitirale prema vratima Intera, ali je domaćin lukavo čekao. Bila je to taktika Samira Toplaka, puštalo se Splićane da kruže s loptom, a onda se čekala greška, prilika za tranziciju igre, kontru ili polukontru. Prvu takvu, Inter je iskoristio. Nakon što su je oduzeli, Žuti su je prebacili na lijevu stranu, tamo ju je Rak uputio na Solomuna koji je poput pravog majstora produžuje do Čelikovića koji prolazi po boku, precizno centrira, a Andrić sjajno skače i s nekih šest-sedam metara pogađa mrežu iza Posavca! Bila je to sjajna akcija vrijedna divljenja...

Nakon toga Inter se opet povlači u obrambenu školjku puštajuću Hajdukovom stoperima vođenje igre, a njima to baš i nije išlo od noge. Splićani su najopasniji bili s desne strane, po kojoj je ordinirao raspoloženi Juranović ali njegovi prodori i centaršutevi nisu donosili ništa. Pred kraj poluvremena kad je vidio na ništa od njetgovih ubačaja, sam je opalio s nekih dvadesetak metara, ali je pucao ravno u Kelavu. To je inače bio jedini udarac Hajduka u okvir vrata u prvom poluvremenu...

Prije toga je Jairo pokušao nakon jedne gužve u šesnaestercu domaćina, ali nije bilo koristi. Imao je Gyurcso još jendu priliku iz slobodnog udarca s nekih 16 metara, ali nije on Toma Bašić, loše je to izveo...Jednu zgodnu priliku imao je i Palaversa nakon solo prodora je promašio s nekih 18 metara.

Zapresic, 260818.
SRC Zapresic
Utakmica 5. kola Hrvatski Telekom 1. HNL,
NK Inter - HNK Hajduk.
Na fotografiji: slavlje igraca Intera, Marko Vukcevic, Kommen Andric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Onda je Inter mogao povećati vodstvo osam minuta prije kraja prve dionice, ali je Posavec spasio Hajduk. Prvo je sjajno obranio slobodni udarac Postonjskog, lopta se odbila na koncu došla do Andrića koji je pokušao s petom s nekoliko metara, ali je vratar Hajduka opet bio odličan, obranio je i to.

Početkom drugog poluvremena Ante Palaversa postiže svoj seniorski prvijenac. Pamiti će ga cijeli život, a posebno zbog toga jer je bio prekrasan, fenomenalan konkurirati će za jedan od najljepših u polusezoni. Dobio je loptu od Juranovća, a onda je s nekih dvadeset metara preciznim udarcem prebacio Kelavu i pogodio mrežu. Onaj mladi Kelava iz nekih bivših vremena vjerojatno bi se neštp bolje odrazio, ali to ne umanjuje sjajan Palaversin pogodak. Pogodak mladog Palaverse podigao je igru Hajduka, ali onda Splićani, kad se očekivalo da postignu još jedan,, primaju pogodak nakon jedne kontre, za koju će činilo da će propasti jer je Rak malo zakomplicirao priču, ali na kraju je lopta ipak došla do šesnaesterca, Andrić je uposlio Vukčevića koji iskosa par metara probija Posavca, također krasan pogodak!

Petnaest minuta prije kraja nakon prekršaja Prenge nad Ivanovskim Hajduk dolazi do jedanaeterca koji koristi bivši igrač Slaven Belupa koji postiže svoj prvi pogodak za Hajduk.

U samoj završnici prvo je Jairo promašio glavom s nekih šest metara, a onda je ivan Kelava pet minuta prije kraja napravio čudo. Prvo je obranio udarac Palaverse s 18 metara, na loptu je naletio Delić, ali njegov udarac s tri metra opet čudesno branio Interov vratar!

INTER - HAJDUK 2:2 (Andrić 15', Vukčević 57' / Palaversa 49', Ivanovski 75' p.)

INTER: Kelava - Čeliković, Prenga, Šimunec, Solomon - Postonjski, Ćulum - Haramustek, Rak, Vukčević - Andrić

HAJDUK: Posavec - Fomitschow, Mikulić, Vučur, Juranović - Palaversa, Hamza - Gyurcso, Jradi, Jairo - Ivanovski

-------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - Posljednja promjena u Interu. Izlazi Andrić, a ulazi Ivan Mamut.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

85' - Kakva šansa za Hajduk! Palaversa je još jednom opalio po golu, Kelava skida taj udarac, lopta se odbija do Ivana Delića koji puca izbliza, no Kelava brani i taj zicer! Dramatična završnica u Zaprešiću!

84' - Prilika za Hajduk! Jairo je uputio opasan udarac glavom, no samo kraj vratnice.

82' - I druga zamjena u momčadi Intera. Toplak vadi Haramusteka, a mijenja ga 20-godišnji Antonio Bosec.

76' - Posljednja zamjena kod Hajduka. Izlazi Gyurcso, a priliku dobiva 23-godišnji Edin Šehić.

75' GOOOL! Siguran realizator je Mirko Ivanovski, Kelava je odabrao pogrešnu stranu!

74' - Jedanaesterac za Hajduk! Ivanovski je pao u duelu s Prengom, a sudac bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku!

70' - Još jednu zamjenu radi Kopić. Izašao je Fomitschow, a ušao Rumunj Steliano Filip.

69' - Šansa za Inter! Nikola Rak je snažno opalio po golu, a lopta je prohujala kraj suprotne vratnice!

68' - Prilika za Hajduk. Gyurcso je još jednom pokušao iz slobodnog udarca s vrha šesnaesterca, no lopta leti preko grede.

67' - Prvu zamjenu radi i Samir Toplak. Izašao je Solomon, a mijenja ga Karlo Muhar.

60' - Prva zamjena u momčadi Hajduka. Izašao je Jradi, a priliku dobiva mladi napadač Ivan Delić.

57' GOOOL! Igrači Intera krenuli su u kontru, lopta je došla do Andrića koji izvrsno kombinira s Vukčevićem, izbacili su kompletnu Hajdukovu obranu, a Vukčević na kraju zakucava u prvi kut pored nemoćnog Posavca!

56' - Sada se Hamza odlučio na šut s dvadesetak metara, ali taj udarac ide ravno u Kelavu.

49' GOOOL! Juranović je pronašao Palaversu koji je ostao sam na dvadesetak metara od gola, fantastično potegnuo i svladao nemoćnoga Kelavu! Sjajan pogodak mladog Splićana.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Hajdukovci su preuzeli inicijativu od prve minute, prijetili su i napadali, ali igrači Intera uspjeli su poentirati iz prvoga udarca na gol. Hajduk je do kraja poluvremena i dalje stvarao izgledne prilike, ali se rezultat do kraja prvoga dijela nije mijenjao.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

42' - Snažno je Juranović opalio po golu, ali lopta je išla ravno u Kelavu.

37' - Kakva prilika za Inter! Postonjski je izvrsno izveo slobodan udarac, pucao je izravno po golu, a Posavec sjajno brani taj pokušaj! Lopta se odbija do Vukčevića koji isprve dodaje Andriću, a napadač Intera pokušava atraktivno petom, no vratar Hajduka fantastično brani i taj udarac!

34' - Sjajna prilika za Hajduk! Jairo i Palaversa su odigrali dupli pas, mladi hajdukovac je prošao kroz sredinu i opalio po golu, no njegov je udarac ipak bio neprecizan.

29' - Uzvraća odmah i Inter! Rak je ubacio jedan centaršut s lijeve strane, a taj je ubačaj na kraju prošao uz samu vratnicu!

27' - Još jedna šansa za Hajduk. Gyurcso je izveo slobodnjak s vrha šesnaesterca, izgledalo je opasno, no lopta je otišla tik uz vratnicu. Kelava je udarac samo ispratio pogledom.

20' - Prilika za Hajduk. Jradi je prihvatio jednu loptu nakon ubačaja iz kuta, vratio je na drugu stativu odakle je glavom pokušao pucati Jairo, ali obrana Intera uspijeva izbaciti loptu izvan šesnaesterca.

15' GOOOL! Čeliković je munjevito prošao po lijevoj strani i sjajno centrirao, a u skoku je najviši Andrić koji glavom trese mrežu Hajduka za 1:0! Domaći su poveli iz prve prave šanse.

10' - Andrić je pokušao dodati Raku koji je bio u izglednoj poziciji, ali je Hamza na vrijeme presjekao tu loptu.

3' - Kakva prilika za Hajduk na samome početku! Juranović je izvrsno pronašao Gyurcsa koji je uspio izbjeći ofsajd-zamku, ali u samoj završnici nije bio precizan.

1' - Počela je utakmica u Zaprešiću.

-------------------------------------------

18.25: Momčadi su istrčale na travnjak. Sudac je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca. Sve je spremno za početak!

18.00: Utakmicu 5. kola najavio je trener Hajduka Željko Kopić:

"Razgovarali smo kao grupa i individualno, napravili sve da dođemo do kvalitetnih zaključaka. Ekipa je što se tiče trenažnog procesa radila dobro i vjerujem da će svi koji istrče na teren biti na dobroj razini. Protiv Hajduka su svi motivirani, idu maksimalno. Inter je u uvodnim utakmicama mijenjao sustav igre i pozicije igračima. Svi pravi preduvjeti za dobru utakmicu su tu, a na nama je da napravimo sve da osvojimo tri boda."

17.30: Objavljeni su službeni sastavi. U zadnje četiri utakmice Hajduk je zabio samo dva gola, tek jedan iz igre, Saidov u Bukureštu. Ivanovski je potrošio sve kredite, Hajduk traži prvu pobjedu u HNL-u, a to će uvelike ovisiti o makedonskome napadaču koji ove sezone i dalje čeka na svoj prvijenac.

Rezultati by SofaScore

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 14:07