Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX
OSVAJA MODRA SRCA

NAVIJAČI ODUŠEVLJENI POVRATKOM LEGENDE 'Kak mi je samo deda pričao toliko priča o Cici...'

Piše: Tomislav PiškorObjavljeno: 18. srpanj 2016. 10:31

Kaže ona narodna: “Treća je uvijek treća...” Pa, Zlatko Kranjčar, Purgerima omiljeni Cico, vratio se jučer na svoj Maksimir po treći puta. Dan uoči dvoboja za SN Cico je priznao:

- U Maksimiru srce će mi posebno zaigrati, drukčije kucati. Nakon 18 godina vraćam se u Maksimir. Jasno je da povratak na Maksimir budi emocije, jednostavno mora.

Pred ticket-pointom sat uoči dvoboja stvorio se mali red, nekoliko ljudi čekalo je pred blagajnom. Ništa strašno, tek nekoliko njih, no to se nikada nije dogodilo na međusobnim utakmicama Dinama i Lokomotive, čak niti pri proslavi titulu prošle godine.


Aplauz sa svih strana

Cico je očigledno mali magnet za ionako malobrojnu publiku koja u ova vremena dolazi na neugledni maksimirski stadion. Moglo se u nedjeljno predvečerje uočiti kibice u reliktnim plavim dresovima, onima iz 80-ih godina prošlog stoljeća, već izblijedjelim, s crvenom petokrakom. Kao da se vraćate u povijest, u jedna druga vremena.

- Naravno da sam došao zbog Cice, on je naša ikona. Želim mu svu sreću - rekao nam je u prolazu jedan plavi kibic. Komentari starijih kibica bili su pozitivni.
- Pa on je naša legenda... - rekli su mnogi.
- Nek’ mu je sa srećom - nadodali su drugi.

Mlađi kibici, koji nisu imali privilegij gledati Cicu u plavom dresu za vrijeme igračke karijere, također su došli na stadion pogledati plavu ikonu.

- Kak mi je samo deda pričao toliko legendarnih priča o Cici - poručio je mlađi navijač u Dinamovoj majici.

Pred malobrojnom publikom, pred oko dvije tisuće duša, Kranjčar je ‘debitirao’ u pozitivnom ozračju. Prilikom izlaska momčadi, u odijelu, kako i pristoji elegantnom gosponu Kranjčaru, zaradio je aplauz. I zapada, i istoka, i malobrojnog sjevera. Cijeli stadion pozdravio je povratnika u njegov Maksimir.


Nek’ mu je sretno

Zaboravili su tako vrlo brzo zagrebački navijači na bivšeg glavnog trenera. Zoran Mamić, iako je srušio mnoge rekorde u povijesti kluba i proveo tri godine na plavoj klupi, brzo je otišao u ropotarnicu povijesti. Komentari su uglavnom glasili:

- Nek’ mu je sretno, ali Cico je ipak Cico. Sretni smo što se u klub ponovno vratila legenda, tu i pripada. Zoki je talentiran trener, ali Cico je iskusniji...

Utakmica protiv Lokomotive bila mu je 107. na plavoj klupi. Nadaju se svi koji su jučer pohodili Maksimir - samo jedna od mnogih.

Što mislite o povratku Cice Kranjčara u Dinamo?

Stiže i 12. , uzastopni naslov prvaka

Čemu promjena, Mamić je imao sve pod kontrolom

Bilo je i boljih opcija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 10:39