14. POBJEDA ZAREDOM

Navijači sanjaju, ali Kek ne želi pričati o naslovu: 'Polako, tek postajemo momčad!'

Ovo je najbolji ulazak u HNL još od 1992., kada je Rijeka godinu otvorio s tri pobjede i jednim remijem
Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 12. kolovoz 2014. 10:11

Brojke ne lažu! Rijeka je u četiri uvodna kola osvojila 12 bodova . Ako bismo povukli paralelu sa svim dosadašnjim HNL sezonama, a njih je zajedno s tekućom ukupno 24, ovo je najbolji ulazak još od 1992., kada je prvoligaš s Kantride natjecateljsku godinu otvorio s tri pobjede i jednim remijem, što je na kraju bilo dovoljno za 6. mjesto u prvenstvu koje zbog domovinskog rata nije kompletirano.

Riječani su još u nekoliko navrata startali s jednakim učinkom, no niti jedna generacija Bijelih nije ovako suvereno otvorila prvenstvo. Igre na travnjaku dodana su vrijednost dosadašnjim rezultatima Kekovih nogometaša, čiji je nastup prošle nedjelje, usudimo se kazati, jedan od najzrelijih od kada mi pratimo Rijeku.

Nevjerojatna lakoća pobjeđivanja prezentirana je i u Parku mladeži, mjestu na kojem su Bijeli 25. travnja 2014 posljednji put ostali bez punog plijena (2:2). Od Splita do Splita. “Kažnjenička ekspedicija” ovaj je put iz srca Dalmacije, uz čestitke, ispraćena s velikim poštovanjem i divljenjem od strane Crvenih. I to mnogo govori...

- Ovo je za nas važna pobjeda. Rijeka je nakon dugo godina slavila u Parku mladeži. Nekako sam tijekom cijele utakmice imao osjećaj da smo brži, možda čak i malo svježiji. Vidjelo se da smo se naviknuli na europski ritam - rekao je trener Matjaž Kek nakon pobjede nad Splitom (3:0).

Nevjerojatni trijumfalni niz, uključujući dva ogleda finala Kupa, Superkup i četiri europska susreta, došao je do brojke koju treba respektirati - konkurencija. Rijeka je u čak 14 navrata zaredom bila bolja od protivnika. Tri put od “nedodirljivog” Dinama! Znakovito? Ako govorimo o navijačima, njima je dozvoljeno “sve”, pa i sanjati o onome što Kantrida čeka čitavo jedno stoljeće. Za ostatak ekipe pod stijenama...

- Prvenstvo je tek počelo! - poručuje trener Matjaž Kek.

Vjerujemo, ništa na temu raspleta prvenstva kod slovenskog stručnjaka neće se bitnije promijeniti niti u nastavku sezone. Prvi čovjek struke Bijelih neće se dati “naješkati” na pitanje o eventualnom prekidu dominacije Modrih, o Dinamu kao glavnom konkurentu u borbi za najvišu poziciju.

To zaboravite!

- Naravno da smo zadovoljni kako smo krenuli u prvenstvo, ali pred nama su važne utakmice. Moramo razmišljati o sebi, gledati iz utakmice u utakmicu. S treningom pokušati biti još kvalitetniji. Puno je fluktuacije, puno je promjena bilo unutar momčadi. I kod nas se vidi da su se neki igrači kasnije uključili u rad. Ali, oni koji su tu, oni igraju jedan za drugoga. Prava su klapa. Sigurno je da će se dogoditi i porazi, no njihovim ponašanjem na terenu i izvan njega imam osjećaj da postajemo prava momčad - zaključio je Rijekin trener.

Evo, što se sve može napraviti u razdoblju od godinu-dvije, ako se - zna!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 18:13