CROPIX
Sve je blizu realizacije

NBA transfer na relaciji Dinamo - Rijeka! U veliki posao uključena petorica igrača i 4 milijuna eura!?

Uskoro bi prema svemu sudeći i službeno trebao biti realiziran veliki posao Dinama i Rijeke
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. siječanj 2021. 20:56

Znate već da na ljeto u Dinamo dolazi Daniel Štefulj, a da bi osim eura na Rujevicu trebali stići iz modrog tabora Neven Đurasek i Roko Jurišić. Mladi Roko sigurno odlazi na Rujevicu, ali također na ljeto. Logičan rasplet, jer do tada pod palicom Simona Rožmana ostaje Štefulj, pa mladac ne bi imao previše prilike za igranjem. Međutim, odlazak Nevena Đuraseka za sada je pod znakom upitnika.

Rijeka i Dinamo sve su se dogovorili, međutim, kako saznajemo, zapelo je na pregovorima Đuraseka i riječkog kluba. Mladi veznjak Modrih još nije dogovorio svoje uvjete s društvom s Rujevice. Pregovori traju, a za sada je njihov ishod neizvjestan. Ipak, neki izvori nam kažu da bi na koncu sve trebalo biti u redu. Đurasek je igrao jako dobro u Varaždinu, gdje je bio na posudbi iz Dinama, a povratkom u plavi dom prvo se razmišljalo o nastavku posudbe, ovoga puta na Rujevicu. Međutim, kad se otvorila priča s Štefuljom, priča o posudbi se pretvorila u priču oko transfera u paketu s Jurišićem.

Neven zna da će u Dinamu jako teško imati adekvatnu minutažu, jer je vezna linija Mamićeve momčadi prepuna sjajnih igrača. Isto tako zna da bi u sastavu Simona Rožmana definitivno mogao dobiti veliku priliku. No, isto tako logično jest da se želi izboriti za svoje uvjete, zbog toga je priča ovog trenutka zastala ne pregovorima. Dakle, moramo još malo pričekati da vidimo kako će se sve završiti i hoće li mladi veznjak karijeru nastaviti na Kvarneru. Nije to međutim ni izbliza kraj vjerojatnih transfera između Dinama i Rijeke.

Znamo da su Modri jako zagrizli za golmana Nevistića, a kad Dinamo zagrize, teško će otići praznih ruku. Dakle, kažu nam da je i Nevistić sad već blizu Maksimira, također od ljeta, a da će Rijeka zauzvrat dobiti dosta eura plus - Frana Karačića. Takvi su barem zahtjevi Rijeke. S druge strane Dinamo navodno računa da će ako ode Stojanović, Karačić biti taj koji će gta zamijeniti. Tko će na kraju biti “jači” u toj borbi za Karačića treba vidjeti, ali Rijeka želi baš njega. Da na kraju i rezimiramo situaciju. Štefulj i Nevistić bi odmah trebali potpisati za Dinamo, ali u Maksimir će tek na ljeto.

Rijeka zauzvrat očekuje najmanje četiri milijuna eura u novcu te Karačića, Đuraseka i Jurišića u “robi”. Kao da gledamo dogovore NBA klubova. Dinamo bi profitirao s dva igrača koja jako želi, a Rijeka bi uz fini novčani iznos dobila i tri jako perspektivna igrača, s tim da je Karačić odmah veliko pojačanje na desnom beku.

Miškoviću su važni novci, ali i mladi igrači koji mu donose kvalitetu. Rijeka je računala da u Europi samo za Nevistića može dobiti najmanje tri milijuna eura. No, paket Nevistić - Štefulj praktički donosi i više od šest milijuna. Četiri u ‘kešu’, a Karačić, Đurasek i Jurišić zajedno vrijede najmanje još dva milijuna...

Linker
07. veljača 2021 12:31