GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
STRUČNI KOMENTAR

Ne može se tako protiv Dinama! Zašto je na klupi bio taj igrač, zašto ne dobiva šansu kakvu zaslužuje!?

Hajduk je previše promašivao da bi osvojio barem bod, iako je igra splitskog sastava bila solidna
Piše: Sergej Jakirović komentira za SNObjavljeno: 28. siječanj 2021. 08:07

Hajduk je odlično ušao u utakmicu, imao je vratnicu Caktaša i gol Vuškovića koji je odličan u skok igri, no primljeni pogodak kao da je bio okidač Dinamu da potvrdi svoju individualnu i momčadsku kvalitetu. Ideja igre gostiju prema naprijed bila je da Umut spušta lopte prema Jakolišu i Caktašu koji su se trebali ubacivati iz drugog plana, ali su Modri vrlo brzo prepoznali tu namjeru, a s obzirom na izmjene Dinamo je dobio jednog stopera više, dok su prema naprijed Petković i Gavranović vršili konstantan pritisak na obranu gostiju zajedno s Ademijem iz drugog plana.

Činilo se da je svaki napad domaćeg sastava opasan i da prijeti opasnost od novog gola u mreži Hajduka. Splitski sastav je prebrzo ispustio stečenu prednost, ali nije se lako othvrati napadačkim kvalitetama momčadi trenera Zorana Mamića. Iz takve igre iskočio je Mislav Oršić koji je obilježio prvih 45 minuta derbija uz dva briljantna pogotka koja ne bi obranila niti "tri golmana". No prezentaciija i realizacija Oršića nije iznenađenje s obzirom da se odavno radi o igraču koji u sebi ima reprezentativnu kvalitetu.

Vrlo gledljiva utakmica u kojoj je velika šteta što nije bilo publike s obzirom da se imalo što za vidjeti.

Pozitivna je stvar za Hajduk što u Maksimir nije došao s idejom da se brani i tako pokuša izbjeći poraz već se splitski sastav pokušao nadigravati kad god je to bilo moguće. No, s obzirom na događanja na travnjaku Dinamo je potpuno zasluženo otišao na odmor s pogotkom prednosti.

Splićani su baš kao i na početku vrlo dobro započeli nastavak, no kada igrate protiv Dinama jednostavno morate realizirati prigode koje vam se ukažu, a Hajduk je previše promašivao da bi u konačnici osvojio barem bod, iako je igra splitskog sastava bila solidna u većem dijelu dvoboja. Presudila je u konačnici individualna kvaliteta igrača Dinama koja se najbolje vidjela kod trećeg gola koji je postigao Majer.

Dinamo je u drugom dijelu strpljivo čekao prigodu da zada suparniku konačni udarac što je na kraju i dočekao. Dolček je donio dubinu u igru Hajduka jer Jradi, Atanasov i Jurić su igrači prilično istih igračkih osobina. Derbi je prema igri u potpunosti opravdao očekivanja, a sportskog direktora Nikoličijusa u Splitu čeka puno posla. Koliko će biti uspješan ovisi o financijskoj moći Hajduka. Pomalo mi je iznenađujuće što u sastavu Hajduka nije bilo Teklića koji je u Šibeniku odlučio pobjednika i smatram da bi mu Hajduk trebao napokon dati prigodu kakvu zaslužuje s obzirom na potencijal koji posjeduje.

U najavi utakmice trener Dinama Zoran Mamić istaknuo je kako mu nije jasno kako je Hajduk peti na ljestvici, mislim da to nije bila "pila naopako" i da po imenima splitski velikan mora bolje, no Dinamo je za sve i dalje pa tako i za Hajduk razina više što je pokazao i u ovom derbiju iako nije pružio svoje najbolje izdanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 07:14