Paun Paunović / CROPIX
HOĆE LI U DINAMO?

Ne potpišu li Subašić i Tomasov ugovore, na zimu mogu otići iz Hajduka

Nije laka zadaća pred Malešom, pošalje li dva bitna igrača u drugu momčad zbog odbijanja produljenja ugovora, bit će prvi predsjednik Hajduka koji je to učinio...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. listopad 2011. 11:09

Koliko je realna najava da bi se Subašić i Tomasov mogli naći u drugoj momčadi ukoliko ne potpišu produljenje ugovora s Hajdukom? S obzirom na sve što se do sada događalo na Poljudu, opcija je blizu stvarne realizacije. Predsjednik Maleš je jasno rekao da bi mogli preseliti u drugu momčad gdje će ih dočekati J. Barišić, Jozinović i M. Buljat. Doduše, Barišić i Jozinovića su u drugu ekipu premješteni u trenutku kada je Balakov rekao da na njih ne računa, a Marijan Buljat nije pristao na smanjenje ugovora, pa će zadnju sezonu pod obvezom s Bijelima odraditi u pričuvnoj momčadi.

Druga momčad po principu 'potpiši ili ne igraš’ počela se stvarati u ljeto 2009. kada je predsjednik Peroš dao Jertecu i M. Buljatu nalog za preseljenje u rezervni kadar jer nisu pristali na smanjenje ugovora. Bila je to samo naznaka mnogo većih, ali i dalje ne osobito uspješnih pokušaja. U mandatu Eduarda Reje, u jesen 2009. godine, iz glomazne prve momčadi od 35 igrača, trener je odvojio nekolicinu za koje je procijenio da mu nisu potrebni u radu. Ali onda je krenula i priča s novim pokušajem smanjenja ugovora. Predsjednik Svaguša pokušao je smanjiti ugovore M. Buljatu, Vejiću i Šeriću, te Jertecu. Ali, niti jedan od četvorice igrača nije pristao na smanjenje pa su se priključili drugoj momčadi koja je odigrala 'proljetnu turneju’ po Dalmaciji. Trčali su igrači u ranu zoru po Poljudu, trčali su i po Marjanu, ali nisu promijenili stav.

Tomasov i Subašić su zasebna kategorija, jer proteklih godina Hajduk nije imao problema s produljenjem ugovora. Obojici igrača ponuđeni su (navodno) postojeći uvjeti (180.000 eura po sezoni) za produljenje. Što će uraditi Tomasov i Subašić? Zasad očito ništa. A što će Maleš? Morat će održati najavljeno obećanje ili napraviti dodatni napor u pregovorima sa standardnim prvotimcima. Nije laka zadaća predsjednika Bijelih, pošalje li dva bitna igrača u drugu momačad zbog odbijanja produljenja ugovora, bit će prvi predsjednik koji je to učinio, a s druge strane treba štititi interese kluba.

Jer, može se dogoditi da mu, primjerice, igrač kojemu prestaje ugovor sljedećeg ljeta, već u siječnju potpiše za Dinamo! I Maleš je pritom nemoćan. Zato sankciju na vrijeme najavljuje, ali zna se da taj potez nije na dobrobit kluba. U svakom slučaju, delikatna situacija za predsjednika Bijelih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 22:28